Çin Otomotiv Endüstrisi: Küresel Bir Güç Yükseliyor


Spread the love
  • Çin otomotiv endüstrisi hızla büyüyor.
  • Çin, elektrikli araçları dünya geneline ihraç ediyor.
  • Çin otomobil üreticileri, nakliye kabiliyetlerini genişletiyor.
  • Amerikan şirketleri, Tesla gibi, BYD ile rekabet ediyor.
  • ABD hükümeti, Çin şirketlerinin araç satmasını sınırlıyor.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Çin uzun süredir dünya ekonomisinde uykulu bir dev olarak kabul edilirken, son birkaç on yılda pek de uyumuyor gibi görünüyor. Ülkenin teknoloji, otomotiv ve imalat sektörleri, ilgili sektörlerde dev olmaya başladı ve Çin otomotiv endüstrisi kendini küresel bir güç olarak kanıtladı. Oradaki otomobil üreticileri, Çin’in zaten dünyanın sekizinci büyük filosuna sahip olan nakliye filosunun, hacmini kaldırmak için yetersiz kaldığını görmüş durumdalar ve bu yüzden elektrikli araçları o kadar çok ihraç ediyorlar.

Çin, tüm bu hareketi karşılayacak şekilde nakliye kabiliyetlerini genişletiyor ve dördüncü büyük filo haline gelecek. BYD, SAIC Motor, Chery ve diğer şirketler, ülkedeki otomotiv endüstrisi, dünyanın en büyük ihracatçısı olarak Japonya’yı geride bıraktığından, onlarca yeni gemi sipariş etti.

Çin otomotiv sektörü hızla büyüse de, hükümetin yüksek fiyatlı Batı modellerine karşı adil rekabetçilik sağlayan ağır teşvikleri nedeniyle Avrupa, Amerika ve diğerleri tarafından eleştirildi. ABD hükümeti, Çin şirketlerinin burada araç satmasını neredeyse imkansız hale getirdi, ancak bu her zaman değişebilir ve BYD, burada iş yapma planı olmadığını belirtti.

Buna rağmen, Tesla gibi Amerikan şirketleri, dünya satış rekorları için BYD ile rekabet etmek konusunda zorlukla karşı karşıya. Şu anda elektrikli araçlar için fiyatlandırma Amerika’da bir zorluk olmaya devam ediyor çünkü herhangi bir otomobil üreticisi fiyat uygunluğunu çözebilmiş değil. Bu durum, buradaki yüksek kutuplaşmış siyasi ortamla birlikte elektrikli araç benimsenmesini yavaşlatmış durumda, bu yüzden daha ucuz Çin modellerine olan talebin zamanla yoğunlaşması da kaçınılmaz olabilir.

Recent Posts