Elektrikli Araç Üreticileri: Beklentiler ve Engeller


Spread the love
  • Elektrikli otomobil üreticileri zorlanıyor.
  • Tesla ve Rivian, çalışanlarına işten çıkarma yapıyor.
  • Yüksek fiyatlar ve azalan talep sektörü etkiliyor.
  • Rivian’ın yeni modelleri daha uygun fiyatlar sunacak.
  • Elektrikli araç üreticileri karlılık sorunu yaşıyor.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Elektrikli otomobil üreticileri bu dönemde zorlanıyor. Tesla, hayal kırıklığı yaratan birinci çeyrek satış rakamlarını açıkladıktan sonra 10.000 çalışanını işten çıkardı ve şimdi de Rivian, bu yılın başında yapılan işten çıkarmanın ardından iş gücünün %1’ini daha kesiyor.

Rivian şirket sözcüsü Automotive News’a şunları söyledi: “İşimizin doğru boyutlandırılmasına ve önceliklerimize uyum sağlamaya çalışmaya devam ediyoruz. Bu zor bir karar oldu, ancak bu yılsonuna kadar brüt marjdan kar elde etme hedefimizi desteklemek için gereken bir karardı. Rivian’ın 2024’teki ilk işten çıkarması maaşlı personelinin yaklaşık yüzde 10’unu kesti.”

Otomobil üreticisi büyümesi önünde yükselen faiz oranları ve ekonomik zorluklar gibi engeller olduğunu belirtiyor. Yüksek fiyatlı elektrikli araçlara olan talep, pazarda meraklı erken benimseyicilerden daha az willing to pay a premium to have the latest and greatest olan ana akım tüketicilere geçildikçe yavaşlıyor.

Beklentiler ve Zorluklar

Rivian’ın mevcut iki modeli, herkesin hesaplı olarak değerlendirmeyeceği kadar pahalıdır, ancak yeni nesil R2 ve R3 modelleri daha makul fiyatlar vaat ediyor. Ancak, bu modellerin satışa çıkmasına daha bir yıldan fazla bir süre var ve şirket bu zamana kadar ayakta kalmak zorunda.

Çoğu otomobil üreticisi EV (Elektrikli Araç) karlılığıyla mücadele etmiştir; hatta Ford dahi elektrikli araç işinden ciddi kayıplar raporlamıştır. Rivian ve Tesla gibi sadece elektrikli araçlara odaklanan şirketler için bu sorun daha da karmaşık hale gelmektedir çünkü EV’leri nasıl hareket ettireceklerini bulmak için sadece hibrit veya benzinli araçlarını kullanamazlar. Rivian’ın cezbedici bir ürün yelpazesi olsa da, Tesla ve daha köklü otomobil üreticileri tarafından domine edilen bir pazarda yer edinmek zor olduğunu kanıtlamıştır.

Recent Posts