Alfa Romeo Milano Crossover: İlk Elektrikli Model!


Spread the love
  • Alfa Romeo, ilk tüm elektrikli modeli olan Milano Crossover’ı tanıttı.
  • Model, hem elektrikli hem hibrit versiyonlarla sunulacaktır.
  • Alfa Romeo’nun Milano modeli, şehir içi sürüş için tasarlanmıştır ve iç mekanı şık bir tasarıma sahiptir.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Alfa Romeo’nun İlk Tüm Elektrikli Modeli: Milano Crossover

Alfa Romeo, ilk tüm elektrikli modeli olan kompakt Milano crossover’ını tanıttı. Bununla birlikte, otomobil üreticisi ayrıca 1.2 litrelik üç silindirli turbolu bir motoru altı ileri çift kavramalı şanzımanla birleştiren 28 beygir gücünde bir elektrik motoru ile hibrit bir versiyon sunmayı planlıyor. Bu, modeli 48 volt hafif bir hibrit yapmasının yanında, Alfa’nın sıkı emisyon düzenlemeleriyle başa çıkmasına ve birçok pazarda hacim modeli olarak hizmet etmesine yardımcı olmalıdır.

Bu küçük boyutlu crossover, şehir içi sürüş için tasarlanmıştır ve bunu elektrikli sürümün zirve gücü olan 134 beygirlik çıkışından anlayabiliriz. Alfa aynı şekilde Milano Ibrida’nın çoğu şehir içi sürüş ihtiyacını elektrikli sürüş modunda karşılayabilmesi gerektiğini belirtti.

Küçük bir EV olmasından dolayı, tüm elektrikli Milano Elettrica’nın da şehir içi sürüş için daha uygun olduğunu düşünebilirsiniz. Bununla birlikte, tek elektrik motoru ve 54,0 kWh bataryası, 156 veya 240 beygirlik maksimum güç çıkışıyla sunulabilir. Maksimum menzili, böyle küçük bir araç için oldukça iyidir. Alfa Romeo, 154 beygirlik versiyonun yaklaşık 250 mil yol alabileceğini iddia ediyor. Bununla birlikte, bu değer Avrupa WLTP test döngüsünde hesaplandı ve Amerika Birleşik Devletleri’nin EPA tahminlerinden daha yüksek olma eğilimindedir. Bununla birlikte, crossover’ın 100 kW DC hızlı şarj cihazı, bataryanın %10’dan %80’e kadar yüzde otuz dakikadan daha kısa sürede şarj olmasını sağlayacağı söyleniyor. Bu tabii ki bir yolculuk için ideal değil, ancak hafta sonları yoğun bir şekilde Milano üzerinde yol almayı planladığınızda işe yarayacaktır.

İç mekan oldukça şık ve belirgin bir şekilde Alfa Romeo’ya özgüdür. Marka hakkında kişisel olarak ne düşündüğünüze bağlı olarak, Alfa otomobillerini farklılaştırmak konusunda oldukça iyidir ve en mütevazı modellerine bile olağanüstü güzel iç mekanlar sunar. Yazarınız Tonale hakkında oldukça etkileyici düşünmüş olabilir ve bunun büyük bir kısmı, son derece güzel bir kabin sunmasına ve son derece sıkıcı bir araç segmentine heyecan katmasına dayanmaktadır. Milano da aynı şekilde görünüyor, kontrol düzenlemeleri ciddi bir sürücü aracı olduğunu düşündüren bir şekilde sürücüye yöneliktir. Elbette, crossover’a dokunduktan sonra durum böyle olmayabilir, ancak bu düzenlemenin şansını olumsuz yönde etkilemeyeceği söylenebilir.

Model, Jeep Avenger ve Fiat 600e ile birçok ortak özelliğe sahiptir – ki hiçbiri burada mevcut değildir. Ancak, Alfa Romeo’nun tasarım ekibinin benzersiz gövde panelleri şekillendirerek ve diğer markaların başaramayacağı jantlar takarak bu durumu hiçbir şekilde fark etmezsiniz. Açıkça bir Alfa Romeo’dur – bu kadar ki marka, ıstakoz-vehaç kesimi veya retro Alfa Romeo yazıtipi ile ızgarayı özelleştirmek için bir seçenek bile sunmaktadır.

Bu belki biraz abartılı ve çok İtalyan. Ancak, aynı zamanda oldukça iyi işleyen bir özelliktir. Araç, kesinlikle bir Alfa olduğunu vurgulamak için ek süslemeye ihtiyaç duymaz. Bununla birlikte, markaların otomobil logolarını ayırt etmekte zorlanan veya etkilenen kişiler için seçeneğin olması markanın kimliğiyle uyumludur.

Araçtaki Alfa-ness’ı daha da maksimize etmek isteyenler, şüphesizki aracı bir inç kadar düşüren ve sertleştirmek için ek desteklemeler ekleyen Veloce versiyonunu tercih edeceklerdir. Performans odaklı varyant ayrıca Torsen sınırlı kaymalı diferansiyel, büyütülmüş tekerlekler ve daha büyük 15 inçlik frenlere sahiptir.

Günümüzde üreticilerin sıradan araçlar üretmek konusunda beceriksiz olduğu bir dönemdeyiz. Üretici, üretim başladığında Avrupa için sınırlı bir Milano Speciale lansman sürümü sunmayı planlıyor. Ne yazık ki, bu model Kuzey Amerika’ya ulaşmayacak çünkü aracın hiç ihraç edilmeme ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Stellantis bize herhangi bir kardeşlerinden göndermedi ve araç sadece 164 inç uzunluğunda olduğu için Amerika Birleşik Devletleri için son derece küçük. EV’ler de ABD’de çok satılmıyor ve Alfa, tüm elektrikli modelle öncülük yapmayı istiyor gibi görünüyor.

Öte yandan, son zamanlarda oldukça yüksek fiyatlarla satılan büyük araçların popülerliklerini hızla yitirdiği bir dönemdeyiz.

Alfa Romeo da 2015 yılında piyasaya yeniden girdiğinden bu yana Amerika Birleşik Devletleri’nde satışlarda bir düşüş yaşadı. Markanın satışları genellikle düşük seviyede oldu ve 2018 yılında 23,800 teslimattan zirve yaptı. Ancak satışlar son birkaç yılda sürekli olarak düşmeye devam etti. Alfa Romeo 2023’te sadece 10,897 satış gördü ve 2024’ün daha düşük olması bekleniyor. Şehir sakinlerine hitap eden kişilik dolu küçük bir araç, markanın pazarda kalma niyeti ise işte tam da olmalıdır.

Her iki şekilde de kumar oynamaları gerekecek ve en iyi söyleyebileceğimiz şey, Alfa Romeo’nun Milano modelini henüz Kuzey Amerika’ya ihraç edip etmeyeceğini kesin olarak belirtmemiş olmasıdır. Ancak modelle ilgili gelişmeleri takip edeceğiz ve Stellantis’in onunla ne yapmaya ve fiyatlandırmaya karar vereceğini göreceğiz.

Recent Posts