Xiaomi Elektrikli Otomobil SU7 ile Tesla’ya Meydan Okuyor


Spread the love
  • Xiaomi, elektrikli araç pazarına girdi ve SU7 modelini Tesla’nın Model 3’ünden daha uygun fiyatla sundu.
  • SU7 standart versiyonu Çin’de 215,900 yuan fiyatla satılıyor ve iddialara göre Model 3’ü özellikleriyle geçiyor.
  • Çin pazarında yoğun rekabetin yaşandığı ortamda yeni Xiaomi elektrikli aracı 20 milyon kullanıcı hedefliyor.
  • Xiaomi SU7, gelişmiş özelliklere sahip ve Nisan sonuna kadar teslimatları başlayacak.
  • Otomobil ile birlikte çeşitli markalı aksesuarlar da sunulacak ve bazıları ücretsiz verilecekken bazıları ayrı fiyatla satın alınabilecek.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Xiaomi, Elektrikli Otomobil Piyasasına Giriş Yaptı

Xiaomi, SU7 adını verdiği ilk elektrikli aracını satışa sunmaya başladı ve bunu Tesla’nın Model 3’ünden çok daha uygun bir fiyatla sunacağını duyurdu. Xiaomi CEO’su Lei Jun, yeni modelin aslında beklenenden daha düşük bir fiyata sahip olduğunu açıkladı.

Rekabetçi Fiyatıyla Tesla’ya Meydan Okuyor

Lei Jun, SU7’nin standart versiyonunun Çin’de 215,900 yuan ($30,408) fiyatla satılacağını belirtti. Bu fiyat, şirketin her aracı zararına satış yaptığı anlamına geliyor. Bu arada, Tesla Model 3, Çin’de 245,900 yuan ($34,020) fiyatla satılıyor. Sektör web sitesi Autohome’un verilerine göre, Model 3, Çin’deki en çok satan yeni elektrikli sedan araçlar arasında yer alıyor.

Özellikleriyle Model 3’ü Geçiyor

Lei Jun, standart SU7 versiyonunun özelliklerinin Model 3’ün yüzde 90’ından fazlasında daha üstün olduğunu iddia etti. Ancak araçta şu anda Tesla’nın önünde olduğu iki noktada rekabet etmek için Xiaomi’nin en az 3 ila 5 yıla ihtiyacı olabilir.

Gelişmiş Özellikleri ve Aksesuarları

Xiaomi SU7, Apple Car Play’i destekliyor ve iPad ile entegre çalışabiliyor. Lei, ayrıca Çin’de bu yılın Ağustos ayında tam olarak kullanıma sunulması planlanan bir sürücü destek sistemi hakkında da konuştu.

Hızlı Üretim ve Teslimat Planları

Çinli şirket, Xiaomi SU7 elektrikli aracının Nisan sonuna kadar teslimatına başlamayı planlıyor. Xiaomi CEO’su Lei Jun, “Anahtar” aşamalarının tamamen otomatize edildiği araba fabrikalarının her 76 saniyede bir yeni bir SU7 aracı üretebileceğini söyledi. Fabrikanın tam olarak faaliyete geçip geçmediği henüz bilinmiyor.

Büyüyen Çin Piyasasında Rekabet

Xiaomi SU7, çok sayıda yeni model piyasaya sürüldüğü ve fiyatların düşürüldüğü yoğun rekabetin yaşandığı Çin pazarına giriş yapıyor. Xiaomi, yeni elektrikli aracı için 20 milyon kullanıcı hedefliyor. SU7 başlangıçta yalnızca Çin’deki tüketicilere satılacak ve yurtdışında satışa çıkması en az 2-3 yıl sürebilecek.

Branded Aksesuarlar

Otomobil ile birlikte Xiaomi, birçok markalı aksesuar da satmayı planlıyor. Bunlar arasında bir araba buzdolabı, özel yapım ön cam perdesi ve bir akıllı telefon tutucu bulunuyor. Bazıları Nisan sonuna kadar araba satın alındığında ücretsiz olarak sunulurken, diğerleri ayrı bir fiyatla satın alınabilecek.

Kaynak: cnbc

Recent Posts