Kia’nın Yeni 2025 K4 Modeli Özellikleri ve İnceleme


Spread the love
  • Kia, otomobil üretimine sadık kalıyor.
  • 2025 K4, Forte’nin yerini alacak.
  • K4, dış tasarımı ve iç teknolojisiyle dikkat çekiyor.
  • Standart güvenlik teknolojileri sunuyor.
  • Çıkış tarihi ve fiyat hâlâ belirsiz.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Araba üreticilerinin birçoğu kamyonet ve SUV’lara yönelerek otomobil üretiminden vazgeçmiş olsa da, Kia bu formata sadık kalmaya devam ediyor. Son olarak 2025 K4’ün yakında geleceğini duyurdu ve bugün Kia, otomobilin özelliklerini detaylandırdı.

K4, Kia’nın ürün yelpazesinde Forte’nin yerini alırken, daha büyük K5’in altında yer alıyor. Standart 2.0 litrelik dört silindirli motor seçeneğiyle veya 147 beygir gücü ve 132 pound-fit tork üreten turboşarjlı 1.6 litrelik dört silindirli motor seçeneğiyle sunulmaktadır. Temel motor sürekli değişken aktarma ile eşleştirilirken, turbo motor ise sekiz ileri otomatik şanzımana sahip. Ön tekerlekten çekiş, tüm versiyonlar için standarttır.

K4’ün en çarpıcı özelliklerinden biri dış tasarımıdır. Kia dikey oriente LED farlar ve stop lambalarıyla donatıyor. Kapı kolları gizlenmiş ve dış şekil K5’in şık boyutlarını yeni bir seviyeye taşıyor. GT-Line donanım seviyesi, parlak siyah dış trim ve 18 inçlik jantlar ekler. Kia, aracın 185.4 inçlik uzunluğuyla segmentinde en büyük araç olduğunu belirtiyor.

K4, EV9 SUV’den iç teknoloji unsurları ödünç alıyor. Bunlar arasında Connected Car Navigation Cockpit sistemi bulunuyor. Bu sistem, yaklaşık 30 inçlik bir ekran ve hızlı bir işlemci sunuyor. Kia ayrıca, standart kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto özelliğini de donatıyor. İç mekanda gri veya koyu yeşil iki renk seçeneği mevcuttur. GT-Line donanım seviyesinde ise siyah ve krem renkli bir iç mekân sunuluyor.

Standart güvenlik teknolojileri arasında akıllı hız sınırlama yardımcısı, şerit tutma desteği, kör nokta monitörü, adaptif cruise control ve daha fazlası bulunuyor. Evasive steering assist ve Kia’nın Highway Driving Assist sistemi gibi ek özellikler de mevcuttur.

Henüz fiyatlandırma veya kesin bir çıkış tarihi bilgisi bulunmasa da, şirket otomobilin 2024’ün ikinci yarısında satışa sunulacağını belirtti. 2025 Kia K5 hakkında daha fazla detay, resmi çıkışa yaklaşıldığında açıklanacak.

Not: NY fuarındaki dedikodulara göre, beş kapılı bir K5 yolda. Yaklaşık bir yıl içinde daha fazla bilgi bekleyin.

Recent Posts