Fisker, Alaska Pickup’u Kurtaramadı


Spread the love
  • Fisker, potansiyel yatırımcılarla anlaşmaya varamadı.
  • Nissan, Fisker’a yapılan 400 milyon dolarlık yatırımı düşündü, ancak müzakerelerden çekildi.
  • Fisker’ın hisseleri askıya alındı ve New York Menkul Kıymetler Borsası’ndan çıkarılıyor.
  • Fisker’ın Alaska pickup kamyonu piyasaya çıkmadı, ancak ilgi çekici özelliklere sahip.
  • Fisker, Ocean modelinin fiyatını düşürerek satışları artırmaya çalışıyor, ancak başarılı olamadı.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Fisker, Yatırımcı Arayışında Başarısız Oldu

Fisker bir süredir zor durumda olan bir otomobil şirketiydi ve umut vaat eden bir kurtuluş ipi de koptu. Reuters, Fisker’ın Nissan ve diğer potansiyel yatırımcılarla, beş büyük otomobil üreticisi dahil olmak üzere anlaşmaya varamadığını bildirdi.

Nissan’ın, Fisker’ın elektrikli Alaska pickup kamyonuna erişim sağlayacak olan 400 milyon dolarlık bir yatırımı düşündüğü söyleniyor. Japon otomobil üreticisi şimdi müzakerelerden çekildi ve Fisker’ı kendi başına idare etmeye veya başka bir talip bulmaya bıraktı.

Şirketin hisseleri geçici olarak askıya alındı, ancak şimdi New York Menkul Kıymetler Borsası, hisseleri listeden çıkarıyor. Fisker, “stratejik alternatifleri değerlendirmeye devam ediyor” dese de, boşluğu kimin doldurabileceği belirsiz.

Fisker’a Çeki Düşse de Gösteri Henüz Bitmedi

Fisker birkaç araç duyurdu, ancak şu ana kadar sadece Ocean crossover piyasaya çıktı. Nissan’ın ilgisini çeken Alaska ise geçen yıl duyuruldu ve 340 mil menzile ve rapor edilen 45.000 dolarlık bir fiyat etiketine sahipti. Fisker batarsa, kamyonun piyasaya çıkmaması üzücü olacak çünkü gerçekten etkileyici özelliklere ve tasarıma sahip.

Bu kesinlikle Fisker için bir geri adım, ancak gösteri henüz bitmiş değil. Otomobil üreticisi, Ocean’ın ilgisini çekmek umuduyla fiyatını düşürdü, ancak titiz müşteri ve medya incelemeleri satışlara ışık tutmadı. YouTuber Marquis Brownless onu “incelediğim en kötü otomobil” olarak nitelendirdi, ancak daha yeni VinFast VF8 incelemesi de bir o kadar olumsuzdu.

Recent Posts