Elektrikli Araç Sahiplerinin En Büyük Şikayeti: Lastikler


Spread the love
  • Elektrikli araçlar benzinli araçlara kıyasla rutin bakıma ihtiyaç duymaz.
  • EV sahiplerinin ana şikayeti lastiklerdir; aşırı aşınma yaşanmaktadır.
  • Çalışma, lastik performansı konusunda memnuniyetsizlik olduğunu göstermektedir.
  • Bayi servislerinin lastik işine hazırlıklı olmaları gerekebilir.
  • J.D. Power’ın araştırmasına göre, Michelin lastikleri genel olarak müşteri memnuniyetinde öne çıkmaktadır. Falken ise truck ve utilite segmentinde en iyi lastik olarak belirlenmiştir.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Elektrikli araçların benzinli araçlara kıyasla rutin bakıma ihtiyaç duymadığı doğrudur, ancak EV’lerin bazı dezavantajları vardır. J.D. Power’ın yaptığı yeni bir çalışma gösteriyor ki, sahiplerin ana şikayeti lastiklerdir. Çünkü ağır ve tork zengini bir EV’nin lastikleriin benzinli bir araçsa kıyasla daha hızlı aşındığını fark etmelerine şaşırmışlardır.

Çalışma, EV sahiplerinin lastik dayanıklılığından daha az memnun olduklarını gösteriyor, çünkü lastiklerinin benzinli araç lastikleri kadar uzun ömürlü olmasını beklemektelerdi. J.D. Power’ın benchmarking ve alternatif mobilite kıdemli direktörü Ashley Edgar, “EV’lerin araç menzilini maksimize etme ile lastik aşınmasını optimize etme arasındaki doğal çelişki nedeniyle, lastik üreticileri ve otomobil üreticileri, özellikle EV pazarındaki artış devam ettikçe, lastik performansını tamamen feda etmeden bu zorluğun üstesinden gelmek için birlikte çalışmalı” diyor.

Rekabet, bayi servisleri için lastik işine girmeyi gerektiriyor

Lastik performansındaki değişiklik, bayi servis bölümlerinin, zaten yapmıyorlarsa lastik işine hazırlıklı olmaları gerektiği anlamına geliyor. Elektrikli araçlar yağ değişimi ve diğer düzenli bakım gerektirmez, bu nedenle lastik rotasyonu ve ilgili düzeltmeler en yaygın müşteri ihtiyaçları haline gelecektir.

J.D. Power’ın Araştırmasına Göre

EV lastikleri dışında, J.D. Power ayrıca müşterilerin Michelin lastiklerinden luks araçlar, yolcu araçları ve performans lastikleri gibi birçok segmentte en memnun olduklarını tespit etti. Truck ve utilite segmentinde ise Falken en iyi lastik olarak belirlendi.

J.D. Power tarafından yapılan araştırmada 2022 ve 2023 model yılı araçların 31.414 sahibine sorular yöneltildi. Sahipler, lastik sürüşü, lastik aşınması, lastik çekişi ve tutuşu, lastik görünümü gibi dört alanda memnuniyetleri hakkında bilgi paylaştı.

Recent Posts