Volkswagen Fabrikasında Sendikalaşma Hareketi Hız Kazanıyor


Spread the love
  • Volkswagen’in Chattanooga fabrikasında sendika seçimleri üçüncü kez yapılacak.
  • Sendika girişimi, tam zamanlı ve yarı zamanlı üretim işçilerini ve bakım personelini örgütlemeyi amaçlıyor.
  • United Auto Workers sendikası, oy kaybetmelerine rağmen momentumlarını sürdürüyor ve diğer otomobil üreticilerine de yönelebilir.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

United Auto Workers sendikası başkanı Shawn Fain, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki sendikasız otomobil fabrikalarını örgütlemek isteği konusunda sessiz kalmadı ve yeni bir rapor, ilerleme kaydettiğini öne sürüyor. Automotive News, Volkswagen’in Chattanooga montaj fabrikasının Nisan ayının ortasında üçüncü sendika seçimini yapacağını bildirdi ve bu popüler lider için başka bir dramatik zaferin sahnelenebileceğini gösteriyor.

Üçüncü kez

Daha fazla ileri gitmeden önce, Volkswagen fabrikasının sendikalaşma için üçüncü kez oy kullanacağını ve ilk iki oylamanın küçük bir farkla kaybedildiğini belirtmek önemlidir. Bu sendika girişimi, tam zamanlı ve yarı zamanlı üretim işçilerini ve bakım personelini örgütlemeyi amaçlamaktadır ve UAW (United Auto Workers) son zamanlarda sendika uygun olan çalışanların süper çoğunluğundan imzalı sendika kartları aldıklarını duyurdu.

Fain ile UAW'ı Etkilemek

Önceki sendika oylamaları başarısız olsa da UAW, önünde momentumu bulunmaktadır. Sendika, geçen yıl otomobil işçileri için rekor bir sözleşme kazandı ve stresli bir grevi sona erdirdi ve ülkenin en güçlü iş organizatörlerinden biri olarak konumunu pekiştirdi. Son oylamada yalnızca %48.2 destek vardı.

Diğer Otomobil Üreticileri

Eğer oy başarılı olursa, büyük olasılıkla Fain ve UAW, ülkedeki diğer otomobil üreticilerine yönelecekler. CEO’su sendikalı çalışanları başarısızlık işareti olarak nitelerken, Tesla, Toyota, Mercedes-Benz ve diğerleri UAW’nin radarında. Bu otomobil üreticilerindeki birçok işçi, sendikanın kazanmasının ardından maaş artışı gözlemleyebilir, ancak hala geçici çalışanlar ve UAW üyelerinin sahip olduğu diğer faydalar gibi korumalardan yoksundurlar.

Recent Posts