Tesla’nın Müşteri Rehberlik Şartı: Araç Teslimatında Değişiklik


Spread the love
  • Tesla, araç teslimatı öncesi sürücü yardımcı teknolojilerin kurulumunu ve gösterimini zorunlu hale getirdi.
  • Elon Musk, çalışanlara müşterilere sistem hakkında kısa test sürüşleri yapma talimatı verdi.
  • Tam Otomatik Sürüş özelliğinin talebini artırma amacıyla bu uygulama yürütülüyor.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Tesla’dan Müşterilere Araç Teslimatı Öncesi Rehberlik Şartı

Tesla, sürücü yardımcı teknolojilerin tanıtımını arttırıyor. Şirketin Kuzey Amerika çalışanları, artık müşterilere araç teslim etmeden önce ilgili teknolojileri kurmak ve göstermek zorundadır. Elon Musk’a göre bu, teslimatları yavaşlatacak olan «katı bir şart»tır. Aynı zamanda, satış hacimleri sabit kalırsa şirketin gelirlerini artırabilir.

Sistem Gösteriminin Önemi

Musk, müşterilerle sistemi sergilemek için çalışanlara «kısa bir test sürüşü» yapmalarını talimatlandırdı. Tesla’nın Tam Otomatik Sürüş olarak tanıttığı sistem, bu şekilde tanıtıldı. Bloomberg tarafından görülen bir iç yazıda belirtilen bu durum, çalışanların servisten dönen araçları da kontrol etmesi gerektiğini göstermektedir.

«Teslimat sürecini yavaşlatacağını biliyorum, ancak yine de zor bir gereklilik» sözleriyle Musk, Tesla sisteminin yeteneklerini tam olarak bilmediğini ifade etti. «Bu çok önemli».

Yazıda, Musk ayrıca «neredeyse hiç kimsenin FSD’nin (Tam Otomatik Sürüş) gerçekten ne kadar iyi çalıştığının farkında olmadığını» belirtti.

Tam Otomatik Sürüş Özelliğinin Talebini Artırma Etkisi

Bu hareket, araç alıcılarını Tam Otomatik Sürüş özelliğini sipariş etmeye teşvik edebilir. Tesla şu anda bu seçeneği 12 bin dolarlık bir fiyatla satıyor. Şirketin pazarlama materyallerinde ise «arabanız neredeyse sürücü müdahalesi olmadan herhangi bir yere gidebilecek ve sürekli olarak gelişme gösterecek» vadinde bulunuyor.

Tesla ve Musk, bu bilgilere ilişkin herhangi bir yorumda bulunmadı.

Kaynak: bloomberg

Recent Posts