McLaren’ın Geleceği: Mumtalakat’ın Sahipliğinde Güçlenme


Spread the love
  • Bahreyn fonu Mumtalakat, McLaren’ın tam sahibi oldu.
  • McLaren, finansal zorluklar yaşadı ve temelini güçlendirmek için hamle yapıldı.
  • Mumtalakat, McLaren Automotive’nin sahipliğini alırken, McLaren Racing’e geniş bir organizasyon getirdi.
  • McLaren, bağımsız bir marka olarak zor durumda ve destek arayışındaydı.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Bahreyn fonu Mumtalakat, zaten McLaren’ın en büyük hissedarıydı, ancak şimdi, ünlü İngiliz spor otomobil markası ve yarış takımlarının tam sahibi oldu. McLaren, finansal açıdan zorlu yıllar yaşadı, bu nedenle bu hamle, temelini güçlendirmesine ve gelecekte başarı için hazırlanmasına yardımcı olacaktır.

McLaren Racing’de çoğunluk hissesine sahip olan McLaren Group, birkaç yıldır üretim gecikmeleri ve işten çıkarmalar yaşadı. Yeni Artura’nın üretimini finanse etmek için merkezini sattı. Grup Başkanı Paul Walsh, “Bu, uzun vadeli iş planımızı gerçekleştirmeye, yeni ürünler ve teknolojiler için yatırım yapmaya devam etmemizi sağlayacak ve potansiyel teknik ortaklıkları keşfetmemize olanak sağlayacaktır” dedi.

McLaren Automotive Sahipliği

Mumtalakat, McLaren Automotive’nin sahipliğini alırken, McLaren Racing ise F1, IndyCar, Formula E ve Extreme E’de yarışan geniş bir organizasyon getiriyor. Şirket, takımlarının kendi sıralamalarında yukarı doğru tırmanma hedefiyle istikrarı sağlamak için McLaren Racing CEO’su Zak Brown’ı 2030’a kadar görevde tuttu.

Mclaren’ın Zor Durumu

Bağımsız bir marka olarak McLaren, destek için bir miras otomobil üreticisine güvenemiyor ve zor bir durumda kalmıştır. Lamborghini gibi rakipler önemli kurumsal desteklere sahipken, Ferrari ise neredeyse 100 yıllık bir geçmişe ve en değerli marka isimlerinden birine sahiptir. Bahreynlilerin desteğiyle McLaren, nakit sıkıntısı yaşarken onu etkileyen gecikmelerden kaçınarak ürün geliştirme üzerine odaklanabilecektir.

Recent Posts