Jeep’in Moab’daki Yenilikçi Konsept Araçları Boy Gösterdi


Spread the love
  • Jeep, Moab’daki Easter Jeep Safari’de konsept araçlarını sergiliyor.
  • Jeep Low Down, Wrangler’ın efsanevi 40’ı geri dönüyor.
  • Jeep Willys Dispatcher, retro bir görünüme sahip.
  • Jeep Gladiator High Top, pickup temelli bir konsept araç.
  • Jeep Vacationer, klasik modellerin izinden giden bir premium SUV.
  • Wagoneer’ın yükselişi ve Jeep’e yeni bir yaklaşım.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Jeep, Moab’daki Easter Jeep Safari’de İlgi Çeken Konsept Araçlarını Sergiliyor

Jeep, uzun yıllardır Moab’daki hayranlarının ilgisini çekmek için Easter Jeep Safari etkinliğini kullanarak marka sadıklerine çalışan konseptleri sergileme fırsatı veriyor. Bu yıl da dört araç slickrock zeminde boy gösteriyor.

Jeep Low Down: Wrangler’ın Efsanevi 40’ı Geri Dönüyor

İlk olarak, Jeep Low Down adlı araç, on beş yıl önce tanıtılan Wrangler Lower 40 konseptine bir gönderme yaparak karşımıza çıkıyor. Standart sürüş yüksekliğiyle hareket eden bu araçta yaratıcı bir boşluk oluşturma işlemi yapılarak 20 inçlik beadlock jantlara takılmış devasa 42 inç BFGoodrich Krawler çamur-teren lastiklere yer açıldı. Stock Wrangler Rubicon 392 süspansiyon parçaları ise değiştirilmedi. Aracın önemli özelliklerinden bazıları ise özel olarak tasarlanmış karbon çamurluk genişletmeleri ve kısaltılmış tamponlardır. Kendi Lower 40 ilham alınarak tasarlanan bu konsept araç, bu kez 475 beygir gücünde olan 392 motoruyla güçlenmiştir. Aracın arka kapılarında dikkat çeken bir detay ise kolların olmamasıdır.

Jeep Willys Dispatcher: Retro Bir Görünüm

Bir sonraki konsept araç olan Jeep Willys Dispatcher, retro bir dönüşüm geçirerek karşımıza çıkıyor. 36 inçlik lastikler ve vintage tarzı 16 inçlik jantlarla donatılan bu araç, klasik bir görünüme sahip Warn vinçle donatılmış özel bir ön tampona sahip. İç mekanda da doğaya ve orijinal Jeep tasarımına gönderme yapacak şekilde baş yan destekleri kaldırılmıştır. Hava kompresörü ve vinil zemin gibi özellikler de bulunuyor. Bu araçlar 4xe olarak adlandırılan modellerdir ve 375 beygir gücü ile 470 lb-ft torka sahiptir.

Jeep Gladiator High Top: Pickup Temelli Konsept

Yeni bir Gladiator High Top konsepti ise Jeep’in pickup modelini temel alarak hazırlanmış bir araçtır. Bu araç Ginger Snap renginde boyanmıştır ve üzerinde 40 inçlik BFGoodrich KO3 lastiklerle donatılmış 18 inçlik jantlar bulunmaktadır. Konsept çamurluk genişletmeleri de burada da dikkat çekicidir. Kaputun altında ise Pentastar V6 motoru bulunmaktadır. Araç, Dana 60 ön ve arka akslara ve uyumlu 5.38:1 dişli oranına sahiptir. Ayrıca yol dışı maceralarınızı kolaylaştırmak için AccuAir ayarlanabilir hava süspansiyonu da bulunmaktadır.

Jeep Vacationer: Klasik Modellerin İzinde

Son olarak, Jeep Vacationer konsepti, benzersiz yan gövde ahşap desenleri ve spearmint rengiyle öne çıkan bir premium SUV olarak tanıtılmıştır. Aracın her köşesinde 35 inçlik BFGoodrich çamur-teren lastiklerle donatılmış 18 inçlik Method yarış jantları bulunur ve bu da araca 1.5 inçlik bir yükseltme sağlar. Daha büyük tekerlek açıklıkları ve özel yan gövde çamurluk genişletmeleri ile uyumlu bir görüntü oluşturulmuştur.

Jeep’e Yeni Bir Yaklaşım: Wagoneer’ın Yükselişi

Skyloft donanımı hayalperest bir özellik olsa da, diğer değişiklikler Jeep’in satışları canlandırmak istiyorsa ciddi şekilde düşünmesi gereken özelliklerdir. Bu modelin hem zengin kesim için bir off-roader olarak hem de Escalade’e rakip bir lüks SUV olarak sunulabileceği hiçbir neden yoktur. Bu konuda Lexus’un yeni GX modelinin Overtrail vs Luxury+ donanımlarının yaklaşımını benimseyebilirler.

Recent Posts