GM, Chevy Blazer EV’den Geri Ödemeler Yapıyor


Spread the love
  • General Motors, Chevy Blazer EV’in yazılım sorunları nedeniyle satışını durdurdu.
  • GM, Blazer EV sahiplerine 5.620 dolar geri ödeme teklif etti.
  • Şirketin EV’lerinde Apple CarPlay ve Android Auto sunmama kararı eleştiri topladı.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

General Motors’ge son model EV’leri iyi bir izlenim bırakması çok gerekiyordu. Şirket, Tesla’yı eşleştirme ve geçme yarışında Ford ve diğerleriyle mücadele ediyor, ancak yol boyunca en iyi şansı olmadı. Ultium tabanlı EV’lerin Apple CarPlay veya Android Auto sunmayacağını duyurduktan sonra, GM, Chevy Blazer EV için yazılım sorunları nedeniyle satışı durdurma emri çıkardı. Sorunlar, otomobil üreticisinin erken sahiplerine maddi bir geri ödeme şeklinde bir uzlaşma teklif etmesine kadar kötüydü.

Bir geri ödeme teklif edildi

Edmunds, otomobil üreticisinden aldığı bir mektubun, 2024 Chevy Blazer EV’si için 5.620 dolarlık bir geri ödeme hakkında bilgi verdiğini bildirdi. Satış yasağını kaldırdıktan sonra EV’nin fiyatını düşürdüğü için daha fazla ödeme yapan sahiplerin bazı paraları geri alabileceği belirtildi. Uzun vadeli test için bir Blazer EV satın alan yayın, bir bayi tarafından planlanan bir yazılım güncellemesi yapıldıktan sonra arabasının sorunsuz çalıştığını belirtti.

Yazılım sorunlarının ötesinde

Yazılım hayal kırıklığına ek olarak, sahipler için geri ödeme memnuniyetle karşılanacak. Blazer EV hala pahalı, fiyat indirimlerinden sonra ve Chevy Equinox EV için hedef fiyatlarını kaçırdığı için GM’nin uygun fiyatlı elektrikli modellere sahip olmaması dikkat çekiyor. Otomobil üreticisi, yakında uygun fiyatlı Bolt EV’yi canlandıracak, ancak araba için Ultium platformuna geçişin fiyata etkisi konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Apple CarPlay ve Android Auto’dan feragat

Apple CarPlay ve Android Auto’dan uzaklaşma, bir nevi para tuzağı olarak görülüyor. GM, satış sonrası geliri artıran abonelikler ve diğer hizmetler için kendi arayüzünü tercih etmek suretiyle yazılım katmanını kaldırarak kontrol edebilir. Tabii ki, teknolojinin hâlâ çalışması gerekiyor, bu yüzden GM, işlerin sorunsuz çalışmasını sağlamak için elinden geleni yapmak zorunda.

Recent Posts