2025 Nissan Kicks: Sneaker İlhamıyla Yenilik ve Performans


Spread the love
  • Nissan, 2025 Kicks modelini NBA turnesi’nin Brooklyn ayağındaki Barclays Center’da tanıttı.
  • Yeni tasarımda “V Motion” ızgarayı bırakarak daha düzgün hatlara sahip bir yapı tercih edildi.
  • 4 tekerlekten çekiş, 141 beygir gücünde 2.0 litrelik motor ve Xtronic şanzıman sunulacak.
  • İç mekanda çift ekran, sıfır yerçekimi koltuklar ve bol depolama alanı bulunmaktadır.
  • Kicks, Nissan’ın popüler modellerinden biridir ve geçen yıl 66,823 adet satılmıştır.
  • Yeni Kicks modeli yaz aylarında Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da satışa sunulacak.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Nissan, adı ve spor ayakkabılar için kullanılan argo bir terim arasındaki ilişkiyi ön plana çıkararak, 2025 Kicks modelini NCAA turnesi’nin Brooklyn ayağındaki Barclays Center’da tanıttı.

Yeni Tasarım

Kompakt crossover, tasarım açısından doğru yönde ilerliyor ve bunun en belirgin örneği olarak sıkça kullanılan “V Motion” kurumsal ızgarayı geride bırakıp daha düzgün bir yapıya sahip bir tasarım tercih ediyor. Daha geniş bir duruş ve belirgin köşeli hatlar, gözler için hoş bir değişiklik olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca entegre spoiler ve hockey stick arka lambaları sayesinde tam genişlikte LED ışıklara yol veriyor. Tasarımcılar sneaker tabanlarından esinlenmiş üç boyutlu aksanlarının crossover’un kenar alt pervazları üzerinde yer almasını ayakkabılarla bağlantılı olarak açıklıyor. Biz de buna katılıyoruz!

Performans

Nissan bu modelde ilk kez dört tekerlekten çekiş sunacak ve beyaz örtüde daha rahat hareket etmeye yardımcı olacak sürüş modlarıyla birlikte gelecek. İnanılmaz bir şekilde 8,4 inç olan yere yakın duruşu, bu boyuttaki çoğu crossover’dan önde gelen bir özellik. Motorun altında, 141 beygir gücünde ve yaklaşık aynı torka sahip 2,0 litrelik bir dört silindirli motor bulunuyor. Tek şanzıman seçeneği ise Xtronic.

İç Tasarım ve Teknoloji

Aracın iç mekanında, günümüzdeki çoğu araçta olduğu gibi çift ekran bulunuyor. Sürücü grubu 7,0 inç iken, orta dokunmatik ekran, donanım seviyesine ve seçeneklere bağlı olarak 8,0 veya 12,3 inçlik bir tablet olabilir. Her iki sıra da Nissan’ın sıfır yerçekimi koltuklarını kullanıyor – fiyat aralığının bu ucunda bu özellik ilk kez sunulmaktadır. Bu aracın hedef pazarına uygun olarak iç mekanda bol miktarda depolama alanı vardır ve kapıların içindeki şişe tutucularının, 32 ons’luk Yeti bardağını alabilecek kadar büyük olduğu iddia ediliyor. Bu da içecek firmasının bu ürün yerleştirme için ödeme yaptığını düşündürüyor. Bu segmentin ne kadar yol kat ettiğini gösteren bir başka özellik ise panoramik bir cam tavanının da mevcut olmasıdır.

Satış Rakamları

Kicks, Nissan showroomlarında popüler bir modele sahip. Geçen yıl toplam 66.823 adet satılmış ve crossover hacmi açısından sadece Pathfinder ve Rogue modellerinin gerisinde kalmıştır.

Lansman Tarihi ve Fiyat

Yeni Kicks modeli bu yaz Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’daki Nissan bayilerine ulaşacak. Tam fiyatlandırma ise satış tarihine yaklaşıldığında açıklanacak.

Recent Posts