Yeni Emisyon Standartları Otomotiv Endüstrisini Zorluyor


Spread the love
  • ABD’de yeni emisyon standartları duyuruldu.
  • Biden yönetimi, 2030’a kadar emisyonları %50 veya daha fazla düşürmeyi hedefliyor.
  • Otomobil üreticilerine elektrikli araç yapma zorunluluğu yok, ancak daha sıkı emisyon kuralları gelmek üzere.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Benzin Dumanı Emisyonları Adına Yeni Standartlar

Yakın gelecekte egzoz emisyonları için yeni standartlar gelecek. Biden yönetiminin bu hafta duyurduğu kurallar, havamızdan yedi milyar tondan fazla karbon ve diğer kirletici maddelerin uzaklaştırılmasını hedefliyor.

Araç emisyonları Amerika Birleşik Devletleri’nin sera gazlarının %28’ini oluşturuyor ve yeni standartlar, bu rakamı azaltırken sağlık maliyetlerinde neredeyse 100 milyar dolar ve yakıt ve diğer araç maliyetlerinde ise milyarlarca dolar tasarruf sağlamayı amaçlıyor. Biden yönetimi, 2030 yılına kadar 2005 seviyelerine göre emisyonları %50 veya daha fazla düşürme hedefi belirledi.

EPA Benzer Kuralları Önerdi

EPA da benzer kurallar önermişti, ancak Biden yönetimi agans’n fikirlerine United Auto Workers Birliği ve otomobil üreticilerinin itiraz etmesi üzerine planı biraz daha az iddialı hale getirdi. Biden’ın planı 2027-2029 yılları arasında başlayıp, 2030-2032 yılları arasında hız kazanacak. Ancak, EPA’nın başlangıçta önerdiği gibi sadece elektrikli araçlara dayanmak yerine, yeni plan, emisyonları azaltmak için elektrikli ve hatta verimli benzinli motorlar gibi farklı elektrikli sistemleri içeriyor.

Brezilya’nın otomotiv endüstrisinde büyük bir patlama yaşanmaktadır  Inovasyon polikası adı altında, !–EOF–>

Otomobil Üreticilerine Anlaşmak Kalacak

Bu yeni kurallar, otomobil üreticilerine elektrikli araçlar yapmaları için zorunlu bir şart değildir– bunun yerine, mevcut kurallardan daha sıkı olacaktır. Otomobil üreticilerinin nasıl uyum sağlayacaklarını kendilerinin belirlemeleri gerekecektir.

United Auto Workers Birliği, “Çalışanların ve toplumların endişelerini ciddiye alarak, EPA, gaz emisyonlarını azaltmak adına daha gerçekçi bir kurallar oluşturulmasında büyük bir adım attı. Bu, gaz emisyonlarını azaltmak için otomobil şirketlerinin tüm otomobil teknolojilerini uygulamasına olanak tanıyan bir yol bulmayı sağlayacak.” diye açıklama yaptı.

Endüstri liderleri sadece elektrikli araçları içeren bir yol önerisine karşı çıktılar ve taleplerin dalgalanma gösterdiğini ve fiyatların yüksek olduğunu belirttiler.

Recent Posts