Jeep Wrangler 392: Güçlü V8’e Veda Ediyor


Spread the love
  • Jeep Wrangler 392 Son Sürat 2024 modeline veda ediyor.
  • Yeni Wrangler 6.4 litrelik Hemi motoruyla 470 beygir gücü ve 470 lb-ft tork sunuyor.
  • 2024 model yılı Wrangler’da yüksek performans özellikleri, 35 inçlik lastik paketi, akustik yalıtımlı cam ve elektrikli koltuklar bulunuyor.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

JEEP WRANGLER 392 SON SÜRAT 2024 MODELE VEDA EDİYOR

Erken 1990’ların başında liseye gittiğim günlerde, bir arkadaşımın babası bir off-road parça dağıtım şirketine sahipti ve Chevy big block takılı Jeep CJ ile çok eğleniyorduk. Özellikle Tennessee’nin arka orman patikalarında en az üç kez şaftı parçaladığımı hatırlıyorum. Modifiye edilmiş Jeep’ler yeni bir şey değil, ancak otomobil üreticisi, SUV’nun son birkaç model yılı için sunduğu hırçın V8’e saygı duruşu niteliğinde bir modelle bu savaşa katılıyor.

Jeep Wrangler 392 Son Sürat, otomobil üreticisinin sekiz silindirli çabalarına son veriyor, ancak bir maliyetle. Yeni Wrangler, hemen hemen tüm seçeneklerle donatılmış olarak başlangıçta yaklaşık 102.000 $’a mal olacak. Bununla birlikte, fiyat etiketi sadece Jeep’i değil, aynı zamanda ciddi bir araç takımını, bir Warn vinçini ve daha fazlasını değiştiriyor.

GÜÇLÜ MOTORA SAHİP

Motorun altında, 6.4 litrelik Hemi yıldızı yer alıyor. 470 beygir gücü ve 470 lb-ft tork üreten ve sekiz ileri şanzıman aracılığıyla dört tekerleğe ileten motor. Jeep, Wrangler’ın 0-60 mph hızlanmasını 4,5 saniye olarak iddia ediyor, bu da bir Wrangler’da korkutucu olabilir, ancak gerçek güç burada, 392’nin arazi şartlarında güçlü bir tahrik sistemi olmasını sağlayan tork rakamında.

Öte yandan, Wrangler’ın otoyoldaki hızlanma rakamları korkutucu olabilir, ancak torkun neredeyse %75’i sadece boş devirden hemen sonra kullanılabilir durumda. Bu da kayalık tırmanış ve zor arazi koşullarında daha az sıkıntı yaşanmasını sağlıyor ve 2,72 düşük-aralık dişli oranı SUV’yi son derece zorlu engelleri aşmada yardımcı oluyor.

YÜKSEK PERFORMANS ÖZELLİKLERİ

Jeep ayrıca 35 inçlik lastik paketi, akustik yalıtımlı cam ve Wrangler’ın ilk elektrikli koltuklarını da sunuyor. 2024 model yılında SUV’nin iç mekanı büyük ölçüde geliştirildi, yeni bir görünüm, daha iyi teknoloji ve revize edilmiş bir tasarım bulunuyor.

Bu, V8 Wrangler’ın satışta olabilecek son yılı olabilir, ancak Jeep, plug-in hibrit Wrangler 4xe ve yakında çıkması beklenen tamamen elektrikli bir Wrangler’ı satmaya devam edecek. Aynı zamanda, gazla çalışan Wrangler 2024’te V6 veya turboşarjlı dört silindirli bir motorla bir dizi yapılandırmada mevcut.

Recent Posts