GM, Elektrikli Araçlar İçin Yenilikçi Batarya Tasarımları Arayışında


Spread the love
  • Genel Motors, elektrikli araç batarya tasarımlarında yeni şekiller araştırıyor.
  • Yeni batarya şekilleri pozisyon alma ve performansı artırmayı hedefliyor.
  • GM, yeni batarya tasarımlarıyla daha küçük ve ucuz elektrikli araçlar mümkün olabilir ancak bunların gerçek ürünlere dönüşüp dönüşmeyeceği belirsiz.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

General Motors, Elektrikli Araçların Batarya Tasarımlarında Yenilik Peşinde

Elektrikli araç dünyasındaki tüm yeniliklere rağmen, batarya paketleri her zaman kullandıkları iki temel şekilden sapmamıştır. Otomobil üreticileri genellikle dikdörtgen veya silindirik bir batarya paketi kullanır, bu da onların bataryaları aracın bazı bölgelerine yerleştirme yeteneklerini sınırlar. Genel Motors, gelecek nesil batarya paketleri için daha az geleneksel şekiller araştırdığını gösteren yakın zamanda keşfedilen bir patent başvurusuyla bu trendi tersine çevirmeyi düşünebilir.

Patent başvurusu, biri “L” şeklinde ve diğeri daha çok “C” şeklinde olan birkaç yeni batarya şeklini kapsıyor. Genel Motors, yakın gelecekte birkaç batarya üretim tesisi kuracak, bu da tasarım ve üretim süreçleri üzerinde neredeyse tam kontrol sağlayacak.

Bataryaların yeni şekilleri, araçta pozisyon almanın ötesinde, daha iyi performans ve menzil için paketler arasına bir soğutma kanalı ekleme olanağı sağlayacak. Genel Motors, mevcut soğutma yöntemlerinin düzensiz bir sıcaklık durumu yaratabileceğini ve bu durumun bataryanın ömrünü azaltabileceğini belirtti. Yeni batarya şekilleri, küçük cihazlar gibi akıllı telefonlar dışındaki alanlarda pek görülmemiş olmasına rağmen, GM’nin tasarımlarından ne tür sonuçlar çıkarabileceği merak konusu olacak.

GM’nin ilginç batarya şekilleri ilgi çekici olsa da, bu alanda gelen yenilikler bunlarla sınırlı değil. Katı hal bataryalar ilerlemeye devam ediyor ve otomobil üreticileri maliyetleri düşürmek için alternatif batarya kimyasalları bulmuş durumda. Soğutmanın daha iyi olmasının yanı sıra, yeni batarya şekilleri, nasıl kullanıldıklarına bağlı olarak GM’den daha küçük, daha ucuz EV’leri mümkün kılabilir, ancak patent başvurularının her zaman gerçek dünyadaki ürünlere dönüşmediği belirtilmelidir.

Recent Posts