Üç Yeni Ford Elektrikli Model Yolda


Spread the love
  • Ford, üç yeni elektrikli araç modeli üzerinde çalışıyor.
  • Uygun fiyatlı bir elektrikli araç da planlanıyor.
  • Çin’den gelen ithalat tarifeleri ve Meksika’daki üretim avantajları önem taşıyor.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Ford, Üç Yeni Elektrikli Araç Modeli Üzerinde Çalışıyor

Ford, birkaç hafta önce, uygun fiyatlı EV’ler ve onları desteklemek için yeni bir platform üzerinde çalışmak üzere dahili bir skunkworks ekibi oluşturduğunu duyurdu. Bloomberg tarafından yapılan son haber göre, Mavi Oval, yeni mimari üzerinde kompakt bir SUV ve küçük bir pick-up kamyon gibi üç yeni elektrikli model planlıyor.

Uygun Fiyatlı Bir Elektrikli Araç

Ford’un yol paylaşım hizmetleri için bir EV inşa etmesi de bekleniyor ve Bloomberg, Ford’un bu proje üzerinde çalışan 100’den az kişisi olduğunu bildirdi. İlk modelin başlangıç fiyatı yaklaşık 25.000 $ olacak ve 2026 yılının sonlarında piyasaya sürülecek, ancak Ford’un EV işindeki büyük kayıplarının bunun üzerinde bir etkisi olup olmayacağı belirsiz.

Malum olduğu üzere, Ford, şu anda Tesla tarafından tutulan bir numaralı EV satış noktasına ulaşmak için iddialı bir şekilde çalışıyor. ABD’deki tüm otomobil üreticileri dalgalanan EV talebi ve artan üretim maliyetleri ile mücadele ediyor. Ancak, Çin’in ucuz elektrikli modellerle piyasayı doldurma tehdidi göz ardı edilecek kadar korkutucu değil. Tesla’nın da iddialara göre yakında uygun fiyatlı EV’sini piyasaya sürmeyi planladığı belirtiliyor.

Çin Tehdidi Ve Kararlar

Çin araçları zaten yüksek ithalat tarifesi ödemek zorunda kalmaktalar ve yasama organları tarafından bu tarifeyi %125’e çıkarma planı önerildi. Bununla birlikte, Meksika’da üretilen ürünlerin ABD ile Meksika arasındaki serbest ticaret anlaşması gereği vergi avantajı bulunmaktadır. Bu nedenle, Meksika’da üretilen Çinli EV üreticileri bu tarifeden kaçınabilecekler.

Recent Posts