Tesla’nın Uçan Roadster İddiaları!


Spread the love
  • Tesla, 2017’de yeni Roadster’ı tanıttı, ancak piyasaya sürülme tarihi belirsiz.
  • CEO Elon Musk, aracın hızlanma yeteneklerine ilişkin büyük vaatlerde bulundu.
  • Musk, SpaceX ile ortaklık yaparak roket teknolojisi ile donatılmış bir araç yapacaklarını belirtti.
  • Alıcılar, Roadster’ı rezerve edebilir ancak fiyatın 200.000 dolardan yüksek olabileceği belirtiliyor.
  • Musk’ın iddiaları çılgın gelebilir ve Tesla’nın önceki vaatleri bazen gerçekleşmeyebilir.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Tesla, 2017 yılında “yeni” Roadster’ı tanıttı, ancak aracın resmi olarak önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi beklenmiyor. CEO Elon Musk, araba ile ilgili büyük vaatlerde bulundu, bunlardan biri de aracın bir saniyeden daha kısa sürede 0-60mph hızına ulaşabileceği. Şimdi, Musk’ın diğer şirketi SpaceX ile ortaklık sayesinde roket teknolojisine sahip olacağını belirten daha büyük iddialar duyuyoruz.

Musk’ın Büyük İddiaları

Musk, eski CNN kişiliği Don Lemon ile yaptığı bir röportajda uçan bir Roadster’ın “olası olduğunu” belirterek bu iddialarda bulundu. Musk, Cybertruck’ın garip pas sorunları yaşadığını belirtse de, onu Tesla’nın en iyi aracı olarak nitelendirdi ve Roadster’ın onu geride bırakacağını söyledi.

Roket Teknolojisine Sahip Bir Araç

Musk, “Cybertruck’tan daha cool bir şey yapmanın tek yolu, SpaceX ve Tesla teknolojisini birleştirerek gerçek bir araba olmayan bir şey yaratmaktır. Gerçekten harika olacak. İçinde biraz roket teknolojisi olacak” dedi. Musk ayrıca Cybertruck’ın bir tekne olarak kullanılabileceğini de iddia etti, bu yüzden bu yeni bir Tesla modeliyle ilgili yapılan ilk çılgın iddia değil.

Önemli Detaylar

Umutlu alıcılar, Roadster’ı devasa bir 50.000 dolarlık bir depozitle rezerve edebilir, ancak Musk’ın daha önceki açıklamaları doğruysa nihai fiyat 200.000 dolardan daha yüksek olabilir. Twitter’ı satın almadan önce, aracın etrafına mükemmel bir şekilde yerleştirilmiş 10 “küçük roket iticinin” eklendiği bir SpaceX paketiyle sunulabileceğini tweetledi. Yani, sokakta kullanılabilen, uçan, roket gücüyle çalışan bir EV. Doğru.

Yabanı İddialar

Bunlar çılgın iddialar ve Tesla, Musk’ın bazı vaatlerini yerine getirmeyi başardı, ancak bazı durumlarda başarısız oldu. Cybertruck, Musk’ın iddia ettiği uygun fiyat etiketiyle gelmedi ve başlangıçta beklenenden daha dayanıklı değil. Ayrıca, Tesla’nın nasıl roketleri bir yol aracına entegre edebileceği ve YouTube salaklarının ne kadar hızlı hızlanabileceğini görmek için hemen dava açmaması belirsiz.

Recent Posts