IIHS’nin Araç Testlerinde Çarpışma Hızı Sırrı


Spread the love
  • IIHS, yeni araç testlerinde çarpışma hızlarını artırmıyor.
  • IIHS’nin test hızları gerçek dünya kazalarının ortanca hızına uyumlu.
  • 2024’ten itibaren IIHS, araçların Top Safety Pick ödülünü almasını daha zor hale getirdi ve yaya/çarpışma önleme sistemleri için yeni testler getirdi.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

IIHS Yeni Araç Testlerinde Çarpışma Hızlarını Neden Artırmıyor?

Araç piyasası hızla gelişirken, Yol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) de test yöntemlerini güncellemekte ancak yeni testlerle bir şey değişmeyen bir nokta var: Çarpışma hızları. IIHS, çoğu sürücünün otoyolda daha yüksek hızlara çıktığı bir gerçeğe rağmen çarpışma testi hızlarını 40 mph’nin üzerine çıkarmadığını YouTube videosunda açıkladı.

İçeriğin Büyük Kısmını Yakalıyoruz

IIHS Araç Araştırma Merkezi’nin Başkan Yardımcısı Raul Arelaez, örgütün test hızlarının ciddi yaralanmaları içeren gerçek dünya kazalarının ortanca hızına uyumlu olduğunu söyledi.

“Daha ağır kazalar olduğunu biliyoruz, ancak genel toplam sayıdaki kazaları yakalıyoruz. Çoğu kaza çok düşük şiddetlidir.”

Hızlarını mevcut seviyelerde tutmalarının bir diğer nedeni ise hızla çarpışma kuvvetinin doğrusal bir ilişki içinde artmamasıdır. Arbelaez, hızları 40 mph’den 50 mph’ye çıkarmakla çarpışma enerjisini% 50 artıracağını belirtti ve daha yüksek çarpışma testi hızlarına odaklanmanın düşük hızlarda güvenliği tehlikeye atabileceğini söyledi.

Pedestrian ve Crash Prevention Sistemleri İçin Yeni Test Yöntemi

IIHS, 2024 yılında test metodolojisini güncelledi ve araçların Top Safety Pick veya Top Safety Pick+ ödülü almasını daha zor hale getirdi. Yaya ve çarpışma önleme sistemleri artık hem gündüz hem de gece iyi performans göstermek zorunda, farlar ise ödül almak için “İyi” veya “Kabul Edilebilir” puanlar almalıdır. Ek olarak, örgüt, en gelişmiş yarı otomatik sürüş destek sistemlerinin çoğunun sürücü davranışını ve güvenliğini yeterince izlemediğini gösteren bir rapor yayınladı.

Recent Posts