Hertz’teki Elektrikli Araç Denemesi Başarısız Oldu


Spread the love
  • Hertz, elektrikli araçlar satın alıp düşük fiyatlarla elden çıkarmaya karar verdi.
  • 2021’de yüz bin adet Tesla aracı satın almayı planladı.
  • Hertz CEO’su görevinden ayrıldı; EV denemesinin başarısızlığı eleştiriliyor.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Hertz, bilenlerin çoğunun bildiği gibi, on binlerce elektrikli araç satın almayı ve bunları ciddi şekilde düşük fiyatlarla elden çıkarmayı kararlaştırarak akıllı olmayan bir alışveriş gerçekleştirenler arasında yer alıyor. Şimdi, CEO görevinden ayrılıyor.

Okuyucular, Hertz’in 2021 yılında tümüyle elektrikli araçlara yönelmek için bir karar verdiğini hatırlayacaklardır; yüz bin adet Tesla araç satın almayı kararlaştırarak filosunu büyük ölçüde genişletecekti. İki yılın biraz üzerinden sonra, düşük talep ve yüksek onarım maliyetleri gibi nedenlerle şirket, büyük bir bölümünü elden çıkarmaya karar verdi. Bu kullanılmış araçların piyasaya sürülmesi kesinlikle değerlemenin düşmesine yardımcı olmadı, ancak Tesla’nın kendi fiyat indirimleri sırasında da durum aynıydı.

Hertz’teki EV denemesinin neden başarısız olduğu üzerine düşünceler

EV hayranlık uç noktalarının hem sinir bozucu hem de tahmin edilebilir olduğu, EV meraklılarının başka yerlerde olduğu gibi, EV denemesinin neden başarısız olduğu konusunda çeşitli düşünceler dile getirildi. Gerçek her zamanki gibi muhtemelen ortada bir yerdedir. Kendi Matt Posky, kiralık araçların genellikle nasıl kullanıldığının bir sonucu olduğunu doğru bir şekilde belirtiyor; ki bu durumda, bir gün içinde 700 mil yapmanın alışılmadık bir durum olmadığı bir durumda, bu EV’ler için zor olabiliyor.

Durumu daha da zorlaştıran, Hertz’in araçlara yatırım yapmış gibi görünmesi, ancak herhangi bir destekleyici altyapıya yatırım yapmamış olmasıdır. Çoğu raporun belirttiği gibi, şirket bir elektrikli aracın dönüş durumuna benzinli bir araçtaki yakıt seviyesi gibi eşit bir yaklaşım benimsediğinde, kiracıların aracı teslim etmeden önce bir Seviye 3 şarj noktasında oyalanmaları gerekecektir. Aracı kiralama yerine varmadan hemen önce son benzin istasyonuna kayarak, kaçırmış olduğun süreyi düşünün. Tam olarak. Eğer Hertz planlarına her bir konuma çok sayıda Seviye 3 DC şarj noktası yerleştirecek şeyleri işlemlerine dahil etseydi ve kiralama sözleşmesinde bataryada az miktarda elektronla geri getirme hükümleri olsaydı, durum farklı bir şekilde sonuçlanabilirdi.

Ancak böyle olmadı, bu yüzden olmadı. Ve sonuç olarak, CEO Stephen Scherr görevinden alındı. Pek üzülmeyin – 2022 yılında 178 milyon dolarlık hisse ödülleri ve 1.27 milyon dolar maaş dahil olmak üzere toplamda 182.1 milyon dolar kazandığı bildiriliyor. Hertz tarafından yapılan bir bildirimde “Scherr’in 2022 için şirket tarafından düzenlenen W-2 Formu için hesaplanan ücretleri, 27.181.395 dolarlık ücret olduğu açıklandı.”

Recent Posts