Ford BlueCruise İnceleme: Otonom Sürüş Sorunları Ortada


Spread the love
  • Ford’un BlueCruise sistemi, Ulusal Ulaştırma Güvenlik Kurulu (NTSB) tarafından inceleniyor.
  • BlueCruise, 2. seviye otonomi sağlayan bir sistem olup, sürücüsüz kullanıma izin vermez.
  • IIHS araştırması, BlueCruise’un sürücü davranışlarını yeterince izleyemediğini ve geri bildirimde sorun yaşandığını ortaya koydu.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Ford’un BlueCruise Sistemi İncelemeye Alındı

Tesla’nın Otomatik Pilot ve Tam Otomatik Sürüş teknolojileri sürekli çarpışmaları önleyememesi ve sürücü davranışlarını izleyememesi nedeniyle uzun bir süredir eleştirilerin odağında yer alıyor. Şimdi ise sıra Ford’un BlueCruise sisteminde. Ulusal Ulaştırma Güvenlik Kurulu (NTSB), bir Mustang Mach-E’nin San Antonio, Teksas’ta yaşanan ölümcül bir kazaya karışıp karışmadığını araştırmak istediğini açıkladı.

Mach-E, Interstate 10’daki bir seyahat şeridinde duran bir Honda CR-V’ye çarptı ve sürücüsü olan 56 yaşındaki bir adamın hayatını kaybetmesine neden oldu. Ford, kaza hakkında haberdar olduğunda olayı Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’ne bildirdiğini ve herhangi bir soruşturmaya tamamen işbirliği yapacaklarını belirtti.

BlueCruise Nedir?

BlueCruise, eller serbest bir sistem olarak pazarlanıyor, ancak sadece 2. seviye otonomiyi temsil ediyor, yani bir araç kendisini sürücüsüz olarak kullanamaz, her an dikkatli bir insanın direksiyon başında tam kontrolü ele alması gerekiyor. Sistem, Kuzey Amerika’daki sınırlı erişimli otoyollar gibi Interstate 10’da çalışır ve kullanıcılar özelliğe erişim için bir abonelik ücreti öderler.

IIHS Araştırması ve BlueCruise Performansı

Bu haber, Traffic Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) tarafından yapılan yeni bir araştırmanın sonuçlarından kısa bir süre sonra geldi. Araştırma, BlueCruise dahil birçok sürücü destek fonksiyonunun, sürücü davranışlarını yeterince izleyemediğini ve bir sorun olduğunda yeterli geri bildirim sağlamadığını ortaya koydu. IIHS’nin bir sözcüsü, birçok sürücünün bu özelliklerin uzun yolculuklarını daha kolay hale getirdiğini düşündüğünü, ancak bu özelliklerin yolculuğu daha güvenli hale getirdiğine dair çok az kanıt olduğunu söyledi.

Yenilenen testlerde, BlueCruise’un yanı sıra Tesla Model 3, Mercedes-Benz C-Class, Genesis G90 ve Volvo S90 da düşük bir puan olan “Kötü” olarak değerlendirildi. Sadece Lexus LS, güncellenen testlerde “Kabul Edilebilir” bir puan aldı.

Recent Posts