Skoda’nın Elektrikli Epiq Modeli İncelemesi


Spread the love
  • Skoda, 2026 yılına kadar altı adet elektrikli araç üretmeyi hedefliyor.
  • Skoda Epiq modeli, 25 bin euro başlangıç fiyatıyla en uygun fiyatlı olacak.
  • Epiq, pratik bir yapıya sahip, 490 litre bagaj hacmi ve 400 km üzeri menzil sunabilir.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Skoda’nın Elektrikli Araç Planları

Skoda, 2026 yılına kadar altı adet elektrikli araç üretmeyi hedefliyor ve bunlardan en uygun fiyatlı olanı Epiq modeli olacak. Gelecek yıl piyasaya sürülmesi planlanan aracın başlangıç fiyatı 25 bin euro olması hedefleniyor.

Skoda Epiq: Küçük Ama Efsanevi Bir Model

Skoda Epiq, “küçük ama efsanevi” konumlandırmasıyla giriş seviyesi elektrikli bir araçtır. Bu, yeni Modern Solid tasarım diline dayalı olan ilk modellerden biri olacak. Yaklaşık olarak 4.1 metre uzunluğunda olan araç, elektrikli olarak Kamik’in bir alternatifi olarak görülebilir. Ancak, subkompakt Skoda Epiq, elektrikli araçlar için ayrı bir platforma dayanmaktadır. Muhtemelen Volkswagen Grubu tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulan ve ID.2all konseptini oluşturmak için zaten kullandığı MEB Entry platformunu kullanacaktır. VW platformu bir hatchback için kullanırken, Skoda bu crossover modeli için hazırlanmaktadır.

Pratiklik ve Performans

Epiq, Kamiq’ten daha kısa olmasına rağmen, çok daha pratik bir yapıya sahiptir. Bagaj hacmi, elektrikli araç düzenlemesi sayesinde %20’den fazla artış göstererek 490 litreye ulaşır. Skoda henüz aracın tüm özelliklerini açıklamamıştır. Bununla birlikte, bataryanın 400 km’nin üzerinde bir menzil sağlaması beklenmektedir. MEB Entry platformu, ön tekerlekten çekişli elektrikli araçlar için tasarlanmıştır.

Tasarım Detayları

Epiq’in tekerlek kemerleri yakınında plastik kaplamaları ve boyasız arka tampon bölümleri bulunur. Tavanın üzerinde bir çift çatı rayı görülebilir. Ön ve arka kısımlarda yanardöner ışıklara sahip bir aydınlatmalı logo ve ince farlar bulunur. Farlar arasında geniş bir ızgara ile kesintili bir hafif çubuğu görülebilir. Genel olarak, Epiq neredeyse üretim aşamasındaki bir prototip gibi görünmektedir. Skoda buna bir konsept değil, bir tasarım çalışması diyor.

Kaynak: motor1

Recent Posts