Otonom Araç Korkusu: İnanılmaz Gerçekler ve İstatistikler


Spread the love
  • ABD’deki çoğu insan otonom araçlara güvensizlik duyuyor.
  • Sürücülerin %66’sı otonom araçlardan korkuyor.
  • İnsanlar otonom özelliklere ilgi gösteriyor ancak genellikle bu sistemlere fazla güveniyorlar.
  • AAA, sürücülerin daha yüksek bir farkındalık düzeyine sahip olmaları gerektiğini belirtiyor.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Bir AAA çalışmasına göre, ABD’deki çoğu insan otonom araçlara güvensizlik duyuyor. Şaşırtıcı sayıda insanın korku yaşadığını ve otonom teknoloji hakkında belirsizlik içinde olduğunu gösteren çalışma, sürpriz bir şekilde sürdürüyor.

Otonom Araçlara Duyulan Korku Yüksek

AAA, sürücülerin %66’sının otonom araçlardan korktuğunu ve %25’inin bu araçları yolculuklarda kullanmaktan emin olmadığını buldu. AAA’nın otomotiv mühendisliği direktörü Greg Brannon, “Son birkaç yıl içinde tüketici korkusunda bir artış oldu. Mevcut araç teknolojileriyle ilgili sayısız ve iyi tanımlanmış olaylar göz önüne alındığında, insanların güvenlik konusunda tereddüt etmeleri şaşırtıcı değil” dedi.

Endişeli İnsan Sayısı Artıyor

Sürücülerin sürücüsüz araçlara olan tutumları her zaman pek güven verici olmamıştır; ancak korku yaşayan insanların sayısı geçen yıl arttı ve 2024’te de yükselmeye devam edecek. 2021’de insanların %54’ü korktuğunu söyledi; bu oran, 2022’de %55’e yükseldi. 2023’te bu oran %68’e çıktı ve 2024’e doğru hafifçe azaldı.

Otonom Özelliklere İlgi Yüksek

İnsanlar kuşkulu olsa da, AAA’nın bulgularına göre sürücüler hala otonom özelliklere sahip sürücü yardımcısı teknolojilerine ilgi gösteriyor. Sürücülerin %65’i geriye doğru otomatik acil frenleme istediğini belirtirken, %63’ü ileriye doğru otomatik acil frenleme istediğini söyledi. Bununla birlikte, AAA, insanların genellikle sistemlere fazla güvendiklerini ve gerçekten olduklarından daha yetenekli olduklarını düşündüklerini belirtiyor.

Bilinç Düzeyi Yüksek Olmalı

AAA ayrıca gelişmiş sürücü destek sistemlerinin (ADAS), sürücülere aracın kendini sürdüğü yanılsamasını değil, daha yüksek bir farkındalık sağlaması gerektiğini belirtti. AAA ayrıca, şu anda satışta otonom araç olmadığını ve sürücülerin %40’ının bunları bugün satın alabileceklerini düşünmesinin güvenlik açısından bir endişe olduğunu doğru bir şekilde belirtti.

Recent Posts