Nissan ve Honda, Çinli Rakiplere Karşı İşbirliği Planlıyor


Spread the love
  • Japonya’nın ikinci ve üçüncü büyük otomobil üreticileri, Çinli rakiplere karşı stratejik işbirliği planlıyor.
  • Nissan ve Honda, elektrikli araçlar ve otomotiv yazılımları için ortak üretim yapacak.
  • BYD, uygun fiyatlı elektrikli araçlar ile yabancı pazarlarda genişlemeyi hedefliyor.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Japon Otomobil Üreticileri Nissan ve Honda, Çinli Rakiplere Karşı Stratejik İşbirliği Planlıyor

Japonya’nın ikinci ve üçüncü büyük otomobil üreticileri, Çin’in yükselişiyle birlikte gelen yüksek teknolojiye sahip, düşük maliyetli modellere karşı tarihi rekabetlerini bir kenara bırakma kararı aldılar.

Nissan ve Honda, Stratejik İşbirliği ile Elektrikli Araçlar ve Otomotiv Yazılımları için Ortak Üretim Yapacak

Nissan ve Honda’nın, elektrikli araçlar için temel bileşenlerin üretimi ve otomotiv yazılım platformlarındaki yapay zeka konusunda “stratejik ortaklık” yapma planlarını açıkladığı bildiriliyor. Bu haber, Electrek’in raporuna göre gerçekleşmiştir.

Çinli oyuncuların ortaya çıkmasıyla birlikte elektrikli araçların maliyetleriyle rekabet arttıkça, otomobil üreticileri maliyetleri azaltmak amacıyla işbirliği yapmayı hedefliyorlar. BYD gibi otomobil üreticileri, elektrikli araçların maliyetinin önemli bir bölümünü oluşturan bataryalar gibi bileşenlerin kendi tedarikine sahip olmanın avantajından yararlanmaktadır.

Nissan CEO’su Makoto Uchida, “orta ve uzun vadede mobilite dönüşümünün artan hızına hazırlanmanın önemli olduğunu” belirtti ve Honda ile olan ortaklığın, “ortak zorluklarla karşı karşıya olduklarında” önemli olduğunu açıkladı. Honda CEO’su Toshihiro Mibe ise teknoloji ve bilginin birleşiminin onlara “yeni değerler yaratarak endüstri liderine dönüşme” imkanı vereceğini ifade etti.

Ekonomik Maliyetler Azaltmak için Orta Ortak Tedariği ve Ortak Elektrikli Araç Platformu Üzerinde İşbirliği

Nissan’ın elektrikli araçlar için tek bir (birleşik) şanzımana geçme niyetine sahip olması nedeniyle otomobil üreticileri, maliyetleri azaltmak için birlikte tedarik yapmak adına bir araya gelebilir. Ayrıca, yeni bir ortak elektrikli araç platformu üzerinde birlikte çalışma olasılıklarını değerlendirebilirler.

BYD, Uygun Fiyatlı Elektrikli Araçlar ile Yabancı Pazarlarda Genişlemeyi Hedefliyor

BYD, yerli pazarda hakimiyetini kurduktan sonra yabancı ülkelerde genişlemeye başladı. Şirket, 2024 yılının başlarında elektrikli araçların fiyatını 10.000 dolara düşürerek “benzinli araçlara karşı savaş” ilan etti.

BYD’ye göre, düşük fiyatlar, ortak girişimlerle üretilen araçların tüm avantajlarını doğrudan yok etmektedir. Bu durum, Nissan ve Honda için geçerlidir – Nikkei raporuna göre, Çin’deki üretimlerini sürdürmek için mücadele ettikten sonra bu şirketler, bölgedeki net karlarının yüzde 10 ila 20’sini kaybetmektedir.

Recent Posts