Nissan ile Honda, Elektrikli Araç İşbirliği Başlatıyor


Spread the love
  • Honda ve Nissan işbirliği yapacak.
  • Elektrikli araç parçaları ve batarya tasarımında işbirliği planlanıyor.
  • Çin ve Güney Kore otomobil üreticilerine karşı rekabet devam edecek.
  • Nissan’ın elektrikli araç planlarına destek.
  • Honda’nın elektrikli araç programını hızlandırabilir.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Honda ve Nissan Elektrikli Araçlar İçin Ortaklık Kuruyor

Honda, General Motors ile gerçekleştirdiği işbirliğinden sonra Prologue EV ve Acura ZDX modellerini üretti ve Japon otomobil üreticisi şimdi aynı şeyleri yapmak için Nissan ile işbirliği yapmayı planlıyor. İki firma bugün düzenlenen bir basın konferansında bu yeni işbirliğini duyurdu.

Elektrikli Araç Parçaları ve Batarya Tasarımında İşbirliği Planlanıyor

Nissan ve Honda, Toyota’dan sonra Japonya’nın üçüncü ve ikinci büyük otomobil üreticileridir ve bu ortaklık, elektrikli araç parçalarının paylaşımını ve gelecekte batarya tasarımı çalışmalarını içerecektir. İki firma henüz tüm ilişkiyi detaylandırmadı, ancak işbirliği yapmanın en iyi yollarını belirlemek için bir çalışma yapacaklarını belirttiler.

Çin ve Güney Kore Otomobil Üreticilerine Karşı Rekabetin Sürdürülmesi

Her iki şirket de bu anlaşmayı rekabetçi kalmak ve maliyetleri yönetmek için bir fırsat olarak görüyor. Çünkü Çin ve Güney Kore otomobil üreticileriyle yoğun rekabetin altından kalkmak zorundalar. Şirketler birlikte, tedarikçilere daha büyük ve daha çekici bir satın alma birimi sunarak birim maliyetleri düşürmektedir. Bununla birlikte, bu iki şirket birleşik haliyle bile Toyota’nın egemenliğini tehdit etmeyecektir.

Nissan İçin Elektrikli Araç Planlarına Destek

Bu adım Nissan’ın Ariya modeli için sorunsuz bir başlangıç yapmasına yardımcı olacaktır. Otomobil üreticisi ayrıca, çalkantılı bir başlangıç yaşayan Fisker’a önemli bir yatırım yapmayı düşünüyor, bu da şirkete elektrikli bir pikap kamyonuyla ilgili fırsatlar sunabilir. Ancak, şirketin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki satışları Honda ve Toyota’nın gerisinde ve Hyundai-Kia endüstriyel firması da oldukça yakındır.

Honda Elektrikli Araç Programını Hızlandırabilir

Honda, Prologue’dan sonra elektrikli araç programını genişletmeyi hedeflediği için elektrikli araç programını hızlandırabilir. Sony ile olan ortaklığı yakında yeni bir araç sunacak olsa da, Honda ve GM daha düşük maliyetli elektrikli modeller üretmek için ortaklık planlarını iptal etti.

Recent Posts