Elektrikli Araçlar: ABD’deki Büyüme Zorlukları ve Otomotiv Devleri


Spread the love
  • ABD’de elektrikli araç talebinde yavaş büyüme
  • Ocak 2024 itibarıyla elektrikli araçların pazar payı arttı
  • Farklı markalardaki satış performansları değişkenlik gösterdi
  • Büyük otomobil üreticilerinin elektrikli araç stratejilerinde değişiklikler

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Elektrikli araç talebi, otomobil üreticileri için ABD’de sorunlu bir yol haritası çiziyor ve bu yılın başından itibaren gelen rakamlar, 2024 yılının geri kalanı için çok umut verici görünmüyor. Otomotiv Haberleri, S&P Global Mobility’den gelen rakamlara dayanarak, Ocak ayında yeni elektrikli araç satışlarının %15 arttığını, bu oranın ise 2023 yılında %52 büyüme görülen oranın oldukça altında kaldığını bildirdi.

Ocak ayında elektrikli araçlar, yeni araç kayıtlarının %7,8’ini oluştururken, bu oran Ocak 2023’te %7,1’di. Elektrikli araçların pazar payı 2023 yılında iki puan artarak %7,7’ye ulaştı. Bununla birlikte, bazı markalar diğerlerinden daha iyi performans sergiledi. Tesla’nın satışları Ocak ayında %15 artarken, Ford ve Chevy ise düşüş yaşadı. Rivian, Mercedes-Benz, Hyundai ve Kia gibi birkaç markada önemli artışlar yaşandı.

Otomotiv Haberleri belirttiği gibi, elektrikli araçların büyümesinin yavaşlaması, elektrikli modeller için alışveriş yapan tüketicilerin tipindeki değişimi yansıtmaktadır. Pazar artık son model için prim ödemeye istekli erken benimseyenlerin ötesinde daha genel tüketici kitlesine ulaşmıştır. Daha yaygın alıcılar daha fazla ödeme yapmaktan memnun değildir ve kamu şarj altyapısıyla ilgili endişeler, benzinli araç modellerine göre elektrikli araçlara olan güveni pek artırmamıştır.

Otomotiv devlerinin hareketlerini destekleyen bu rakamlar.

Bu rakamlar, büyük otomobil üreticilerinin yaptığı hamleleri doğrulamaktadır. Ford, üretim tesislerine yapılan yatırımları azalttı ve General Motors, elektrikli araçlara yönelik büyüme endişelerini görerek yeni hibritler inşa etme kararını geri aldı. Bununla birlikte, medya ve sosyal medyadaki korku ve umutsuzluk abartılıdır, çünkü elektrikli araç satışlarının birçok kişinin umduğundan daha yavaş bir büyüme oranına sahip olduğu açıktır.

Görsel: Roschetzky Photography / Shutterstock

TTAC içerisinde yer alın.

Her şeyin gerçeği ilk olarak araçlar hakkında bilgi veren, haberler, özellikler, TTAC görüşleri ve diğer her şeyi almak için TTAC bültenimize abone olarak TTAC içine girin.

Recent Posts