BYD Elektrikli Araçlar: Batı’da Kalite Sorunları!


Spread the love
  • Batı ülkelerindeki BYD elektrikli araçlar kalite sorunları
  • Avrupa ve diğer ülkelere tedarik edilen araçlarda onarımlar gerekiyor
  • BYD’nin uluslararası pazarlardaki satış hedefi zor gözüküyor

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Batı ülkelerindeki BYD elektrikli araçlar sorunlu

Çin’den Avrupa, Orta Doğu ve diğer Asya ülkelerine tedarik edilen BYD elektrikli araçlarda kalite sorunları bulunmaktadır.

Geçtiğimiz yılsonuna kadar BYD, Tesla ve Toyota’nın hemen arkasında en yüksek piyasa değerine sahip olan üçüncü büyük otomobil üreticisiydi. Ancak Çin’den ihraç edilen araçlar, varış noktalarında onarımlar gerektirmektedir. Japonya’daki araçlarda çizikler bulunurken, Avrupa’dakiler ise küf oluşumu sorunu yaşamıştır.

Küf, özellikle uzun süre nemli havalarda depolanmışsa arabalarda yaygın bir sorun olabilir. Ancak BYD’nin Avrupa’daki araçlarının sorunu, küfün uygun şekilde temizlenmemesi idi, InsideEVs’nin ilettiğine göre.

Çin elektrikli araçların yerel otomotiv pazarında hüküm sürdüğü Tayland’da ise BYD araçlarda kalite sorunları artmaktadır. Boya ve plastik soyulması şikayetleri kamuoyuna yansımıştır. Bu arada, İsrail’de BYD elektrikli araçların çatı rack’lerinin ağırlığı altında şekil bozduğu bildirilmektedir.

Bu durum muhtemelen lojistik bir sorun olup, ürün kalite kontrolünün küresel tedarik zinciri boyunca sağlanması BYD için yeni bir zorluk olabilir. Ancak bu kalite sorunlarının yanıltıcı alarm olup olmadığı, ya da BYD’nin bunları çok ciddiye alması gerektiği henüz değerlendirilecek kadar erken aşamadadır.

Otomobil üreticisinin Şubat 2024’te satışları, endüstri genelindeki yavaşlama nedeniyle düşüş gösterdi. Ayrıca, bu yıl içerisinde uluslararası pazarlarda 400.000’den fazla araç satma hedefini gerçekleştiremeyeceği tahmin ediliyor.

Recent Posts