2025 Nissan GT-R: Yenilikçi Değişiklikler


Spread the love
  • Nissan GT-R 2025 model yılı için bazı değişiklikler getirebilir.
  • Yaşlanan süper otomobilde Premium Edition donanımında “Mavi Cennet” adı verilen muhteşem mavi iç tasarım tanıtıldı.
  • Motor altında 3.8L çift turbolu V6 motor bulunuyor ve çoğu donanımda 565 beygir güç üretiyor. Nismo versiyonunda ise bu güç 600 beygire çıkıyor.
  • GT-R’ın mevcut formu büyük olasılıkla 2025 yılında son model yılı olacak, ancak sadece 1.500 adet üretilecek ve zengin otomobil koleksiyoncuları arasında popüler olabilir.
  • 2025 GT-R’ın satışları Haziran ayında başlayacak.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Nissan GT-R 2025: Ortaya Çıkan Değişiklikler

Nissan, GT-R modeli için 2025 model yılı için birkaç değişiklik yapmış olabilir.

Tremendous Blue İç Tasarım

Yaşlanan süper otomobilde birkaç mekanik değişiklik olsa da, Premium Edition donanımında mevcut olan muhteşem mavi iç tasarımı tanıtmakla başlamak istiyoruz. İnsanlar renkli bir şeyi seviyor. Nissan, bunu “Mavi Cennet” olarak adlandırıyor ve bu renk, koltukların biraz süslemesinden ziyade, direksiyon simidinin üzerinden aşağı inerek gösterge paneline kadar uzanıyor. Hatta merkezi konsol kapağı bile bu tasarımla donatılmış.

Güçlü Motor

Motorun altında aynı 3.8L çift turbolu V6 motor bulunuyor ve çoğu donanımda 565 beygir gücü üretirken, Nismo versiyonunda bu güç 600 beygire çıkıyor. Şasi ayarlamaları da Nismo için özgü olarak yapılmıştır ve dünyanın en ünlü yarış pistlerinde maksimum saldırıya ayarlanabilir. Ayrıca, Premium Edition T-spec ve Track Edition’a, daha önce sadece Nismo’da bulunan yüksek hassasiyetli ağırlık-dengeleyici piston yüzükleri, bağlantı çubukları ve krank mili takılmıştır. Şirket, bu değişikliklerin daha hızlı devirler ve daha hızlı turbo dönme sağladığını belirtiyor, ancak resmi olarak hızlanma zamanlarına dair herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Modelin Ömrü

Geçtiğimiz ay Chris Teague tarafından anlatıldığı gibi, GT-R’ın (bildiğimiz haliyle) ömrü kısa olabilir. Aslında, bu büyük olasılıkla aracın mevcut formuyla son model yılı olacak, ancak yarışa hazır bir kemer altında 17 yılı geride bırakmıştır. Önceki raporlar, 2025 için sadece 1.500 adet üretileceğini, bu nedenle zengin otomobil tutkunları arasında hemen koleksiyonluk haline geleceğini öne sürüyor. Deniz aşırı ülkelere kaç adet ulaşacağı ise belirsiz.

Satışa Hazırlanıyor

2025 GT-R’ın satışları Haziran ayında başlamayı planlanıyor.

Recent Posts