Otomatik Araba Nasıl Kullanılır? Otomatik vitesli arabayı tek ayakla kullanmak işin doğru olanıdır. Sol ayağınız boşta kenarda durması gerekmektedir. Gaz ve freni sağ ayağınızla kullanmanız gerekmektedir.
Peki, otomatik vitesli arabalar nelerdir?
Teknolojinin yeni harikalarının başında yer alan otomatik vites arabalar, hem kadın hem de erkek kullanıcılar için oldukça büyük bir avantaj oluşturur. Sizler için otomatik vitesli araç kullanımın diğer araçlardan farkını, nasıl kullanıldığını ve daha nice inceliklerini tek başlık altında toparladık.
Peki, otomatik vitesli araç nasıl kullanılır?
Sizler için otomatik vitesli araç kullanımın diğer araçlardan farkını, nasıl kullanıldığını ve daha nice inceliklerini tek başlık altında toparladık. Otomatik Vites Nedir? Aracın kendi seyrinde kusursuz bir şekilde gidebilmesi için yapması gereken vites geçişlerinde, sürücülerin müdahalesinin gerekmediği sistemdir.
Bu nedenle otomatik vitesli araç tercih etmek daha uygun olur.?
Bu nedenle otomatik araç alırken dizel modelleri tercih etmek cebiniz için daha uygun olur. Yarı otomatik vitesli araçların bir diğer adı; otomatik hale getirilmiş manuel araçtır. Bu aralarda vites geçişleri daha yavaş ve hafif sarsıntılı bir şekilde gerçekleşir. Bu durum yokuşlarda kayma ihtimalini de beraberinde getirir.
Otomatik vites araba ilk nasıl çalıştırılır?
Gaz pedalları ön alt kısımda, fren solda, gaz ise sağda bulunur. Ayağınız frende kontak anahtarını saat yönünde çevirerek aracınızı çalıştırabilirsiniz. Vites konumu P veya N kademeleri dışında yer aldığında araç kalkış yapamaz. Bu nedenle araç ilk çalıştırılacağı zaman vites P konumuna getirilmelidir.
Otomatik araç kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
İşte otomatik vites araba kullanırken dikkat etmeniz gerekenler:
- İki ayağınızı kullanarak sürüş yapmayın.
- Elinizi vites kolu üzerinde tutmayın.
- Rölantide beklerken vitesi Drive (D) modunda bırakmayın.
- Yokuş aşağı giderken boş vitese geçmeyin.
- Trafikte sıkışıp kaldığınızda veya yeşil ışık beklerken boş vitese geçmeyin.
Otomatik vites araba nasıl kaldırılır?
Otomatik Vites Araba Nasıl Kalkar?
- Aracınıza binin; koltuk ve ayna kontrollerini yapın.
- Sağ ayağınızla frene hafifçe basın ve el frenini indirin.
- Aracın “Start” butonuna basın ya da kontağını çevirin.
- Ayağınız frendeyken vitesi “P”den “D”ye getirin.
- Ardından sağ ayağınızla gaza basın.
Rampada otomatik vites araba nasıl kullanılır?
Yokuşta bir aracı geçmeniz gerektiğinde, çok daha fazla gaza basılmalıdır. Pedalın sonuna kadar bastığınızda otomatik şanzıman aracın gücünün artmasını sağlamaktadır. Yokuş inerken aracın hızlanması kolaylaşır. Çok hızlanmak istenmiyorsa, manuel olarak vites sabitlenebilir böylelikle frene çok uzun süre basılmaz.
Araba ilk nasıl kaldırılır?
1.Vitesle Araç Kaldırma
Vitesi 1’e alın, fren pedalına basılı tutarak debriyajdaki ayağınızı yavaşça çekin. Motorun sesi değişecek, direksiyonda hafifçe titreme başlayacak. Tam bu noktada debriyajı sabit tutun, ayağınızı frenden yavaşça kaldırın ve gaza basın.
Araba hangi viteste çalışır?
Otomatik vitesli araba çalıştırılmadan önce vites P konumuna getirilir ve sağ ayak frene basılır. Ve bu adımların ardından vites D konumuna getirilerek, fren oldukça yumuşak bir şekilde bırakılır. Daha sonrasında yavaşça gaz pedalına basılır.
Otomatik araba kırmızı ışıkta nasıl durdurulur?
Kırmızı ışığa geldiniz ve aracınız halen daha D konumunda frenle iyice yavaşlayıp durdunuz frene bir kez daha sert basarak vitesi N konumuna alabilirsiniz Sarı ışıkla beraber tekrar fene sert basarak vitesi D konumuna alıp yolculuğunuza devam edebilirsiniz.Böylelikle ileride Otomatik şanzıman ile alakalı sorunların da
Araba P deyken gider mi?
Araba park halindeyken ya da uzun süreli bekleme halindeyken ya da araç ilk çalıştırılacağı zaman vites P konumuna getirilmelidir. Vites P veya N konumuna getirilmediği sürece araba çalışmaz. Araba ilk çalıştırılacağı zaman gaz pedalına basılarak arabaya gaz verilmesine gerek yoktur.
Otomatik araç nasıl çekilir?
Frene basin ve sirasiyla vitesi P,R,N,D,2,1’e alin. Sonra D’ye daha sonrada N’ye alin. Motoru uc dakika boyunca calistirin sonra kapatin. El frenini indirin.
Otomatik araba viteste bırakılır mı?
Otomatik Araba Park Halinde Hangi Viteste Bırakılır? Tam otomatik ve yarı otomatik araçlarda çoğu model vitesi P konumuna almadan aracın stop edilmesine izin vermez. Bu şanzımanlarda ilk el freninin çekilerek vitesin P moduna alınması yeterli olacaktır.
Otomatik vites frene basmadan çalışır mı?
Otomatik vites arabalarda sadece iki pedal olduğunu unutmamak. Frene basmadan aracın kontağını çeviremeyeceğinizi unutmamak. Frene basmadan aracın viteslerini değiştiremeyeceğinizi unutmamak.
Otomatik vites araba geri vites hangisi?
D – İleri gitmek için kullanmanız gereken vites. R – Geri gitmek için kullanmanız gereken vites. N – Aracınızı boşa almak için kullanmanız gereken vites.
Otomatik araba yokuşta hangi vitesle çıkılır?
Her ne kadar aracın motor hacmi, şanzıman oranları ve yük durumuna göre farklılıklar gösterebiliyor olsa da yokuş çıkarken her zaman iniş gibi düşük vitesle çıkmak gerekir. Özellikle dik rampalarda kaçıncı vitesle çıkılır sorusuna mutlaka düşebileceğiniz en alt vites olarak cevap verebiliriz.
Yokuşta otomatik araba nasıl kaldırılır?
Otomatik vitesli araçlarda ilk olarak fren ve gaz dengesinin iyi yapılması gerekir. Yokuşta aracı kaldırırken frenden ayak çekildikçe aynı anda yavaş yavaş gaza basılması önemlidir. Gaza basılırken öncelikle az güç uygulanması, araç yeterince hızlanmıyorsa giderek daha güçlü bir şekilde pedala basılması gerekir.
Yokuşta araba hangi vitesle çıkılır?
Eğer soru “Rampada kalkış nasıl yapılır?” ise yani yokuşta duran bir araba sıfırdan kalkacaksa bu durumda vites 1’e alınmalı ve öyle kalkılmalıdır. Aracınızla seyir halindeyseniz ve karşınıza yokuş çıktıysa 1 vites, hatta arabanızın çekiş gücü azsa 2 vites küçültmeniz gerekir.