Araba Tramer No Nerede Yazılır?


Spread the love

Tramer belge no SMS yolu ile öğrenmek için telefonunuzdan 5664 numarasına mesaj atarak öğrenebilirsiniz. Sorgulamak istediğiniz aracın plaka numarasını açık şekilde yazıp 5664’e mesaj göndererek öğrenebilirsiniz. Bu şekilde SMS yolu ile istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz.

Tramer numarası nedir?

Tramer belge no, Trafik Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından verilen belge numarasıdır. Tramer belge numarası TC kimlik numarasına benzetilir. Bu numaralara belge no denir, yalnızca size özel hazırlanan bir numaradır. Sigorta şirketleri ve benzeri kuruluşlar bu numara üzerinden işlemlerini gerçekleştirir.

Belge No nerede yazar?

Bu bilgilerin hemen alt kısmında Belge No / Licence Number başlıklı bir alan bulunur. Bu alanda altı haneden oluşan bir numara yer alır. Bu 6 haneli numara ehliyet belge numarasıdır. Yeni ehliyet üzerindeki bilgilerde ise 5 numaralı kısımda bulunan altı haneli numara ehliyet no’dur.

Tramer nereden öğrenilir?

Tramer sorgulama yapmak için yapmanız gereken tek şey sorgulamasını yapmak istediğiniz aracın plakasını büyük harflerle ve boşluk bırakmadan 5664’e SMS göndermeniz.

5664 ne kadar ücret?

5664 güvenli, kolay ve hızlı sigorta sorgulama yapılabilen bir mobil servis sistemidir. 5664 ile kaza, hasar, poliçe, tutanak, mağdur, değişen parça ve araç detay sorgulamaları hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilir. Sorgulama ücreti tüm vergiler dahil 15 TL’dir.

Tramer kaydı varsa ne olur?

Tramer, Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi kurumunun kısaltmasıdır. Bu sistem tüm sigorta bilgilerinin toplandığı bir veri deposudur. Tramer’de sorgulama yaparak herhangi bir araca ait sigorta işlemleri görülebilir, aracın ağır bir hasarı olup olmadığının kontrolü yapılabilir, kaza bilgileri takip edilebilir.

Arabanın Tramer kaydı ne demek?

TRAMER, ‘Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi’ kurumunun kısaltması olarak kullanılan bir ifadedir. TRAMER sisteminde tüm sigorta bilgileri toplanır ve bütün veriler depolanır. Bunun yanı sıra bir aracın ağır bir hasarı olup olmadığı da kontrol edilebilir, araç hasar kaydı ve kaza bilgileri takip edilebilir.

Belge numarası ne demek?

Belge seri numarası; fatura, irsaliye, satış fişi gibi belge türlerinin sistematik olarak ilerleyebilmesi adına kullanılır. Kağıt fatura, irsaliye ve satış fişi düzenleyen kişiler ya da kurumlar bu belgelerin üzerinden yer alan seri numarasına göre faturalarını kesmektedirler.

Belge no nedir kimlik?

Eski nüfus cüzdanlarında üst tarafta yer alan cüzdan no bilgisi yeni kimlik kartında ; ad, soyadı ve doğum tarihi bilgilerinin hemen altında yer almaktadır. Kartın üzerinde Seri No / olarak adlandırılmış ve harf ile sayılardan meydana gelmiştir.

Edevlet Tramer sorgulama nasıl yapılır?

e-Devlet hesabınız ile giriş yapın (e-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesine giderek edinebilirsiniz). Karşınıza Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama ekranı gelecek. Aracın plakasını girip, Sorgula butonuna tıklayın. Girdiğiniz plakaya sahip olan aracın bilgileri, resmi evraklarla birlikte karşınıza çıkacak.

Araç Tramer nasıl sorgulanır?

Plakayı yazın, TURKCELL, TÜRK TELEKOM, VODAFONE 5664’e gönderin. Aracın plakası değişmiş olsa bile, hasar geçmişi anında cebinize gelsin.

Ücretsiz araç hasar kaydı nasıl sorgulanır?

e-Devlet araç hasar kaydı sorgulamak için izleyebileceğiniz adımlar aşağıdaki gibidir:

  1. e-Devlet sistemine şifreniz ile giriş yapın.
  2. e-Hizmetler kısmına “Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama” yazarak ilgili sayfayı seçin.
  3. Açılan ekrana aracınıza ait istenilen bilgileri yazarak ücretsiz olarak hasar kaydına ulaşın.

Hasar Kaydı Sorgulama ücretli mi?

5664 PLAKA ARAÇ HASAR KAYDI SORGULAMA ücreti 2022 yılı itibariyle 15 TL olmuştur. Bu ücret tüm operatörlerde aynıdır. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone aboneleri bu servisi kullanarak 15 TL karşılığında plakadan hasar kaydı sorgulama yapabilirler.

Araç hasar kaydı sorgulama ücretli mi?

Hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama işlemlerini ücretsiz olarak yapabilirsiniz.

Araç detay sorgulama nasıl yapılır?

Aracın şasi numarasıyla tüm detay bilgilerini öğrenmek için DETAY BOŞLUK S BOŞLUK ŞAŞİ NUMARASI’nı yazıp 5664’e sms gönderin. Araca ait değişen parça bilgilerini sorgulamak için PARÇA BOŞUK PLAKA BOŞLUK KAZA TARİHİ’ni yazıp 5664’e sms atın.

Recent Posts