Çalışma Zorluğu / Titreme ve Sarsıntı Aracın çalışmasında zorluk yaşanıyorsa ve marşa uzun süre basıldığında çalışıyorsa enjektör arızasından şüphelenebilirsiniz. Bir başka belirtisi ise, araç rölantisini koruyamaz ve stop eder. Özellikle ışıklarda ve aracı her boşa attığınızda stop etme sorunu yaşarsınız.
Enjektör bozuk olursa ne olur?
Enjektör arızası halinde aracınızın hızını istediğiniz gibi ayarlamanız mümkün olmayacaktır. Hızlanma sorunu ve devir ayarlayamama sorunu meydana gelecektir. Araç çalıştırıldığı andan itibaren motor alanından ses gelmeye başlar. Araçta teklemeler meydana gelir.
Enjektör arızası motora zarar verir mi?
Eğer ki bozulmuş enjektör tamir edilmez veya değiştirilmez ise motora büyük zararlar verebilir.
Enjektör tamiri ne kadar tutar?
Dizel enjektör tamir fiyatı, 2.000 TL’den başlıyor ve 10.000 TL’ye kadar uzanabiliyor.
Enjektör çekişi etkiler mi?
Aracınızda siyah duman atma varsa enjektörleriniz bozulmuş demektir. En belirgin özelliği budur. Bunun dışında yakıt tüketiminiz artmışsa, motor çekişi düşmüşse, aracınız tekliyorsa, rölantideyken aniden stop ediyorsa ve sabahları geç çalışıyorsa enjektörlerinizin arızalı olduğundan şüphelenebilirsiniz.
Enjektörlerin bozuk olduğu nasıl anlaşılır?
Tıkalı Enjektör Arıza Belirtileri Nelerdir?
- – Bir veya daha fazla silindirde ateşleme sorunları,
- – Motorun gücünde azalma,
- – Ani hızlanma ve yavaşlamalarda performans sorunları,
- – Motorda tekleme, sarsıntı ve stop etme,
- – Motorun zor çalışması veya hiç çalışmaması,
- – Rölanti dalgalanması,
Enjektörler kaç km de değişir?
Aracınız benzinliyse, 40.000 km’de, dizelse 25.000- 30.000 km arasında yakıt enjektör temizliğini mutlaka yaptırın.
Enjektör tamir edilir mi?
İnsanlar enjektör bozulduğunda tamir edilebileceğini bilmediği için çok yüksek fiyatlarla yenisini satın almayı düşünebiliyor. Fakat çok daha uygun ücretlere arızalı enjektörlerinizi verip revizyonu yapılmış tamirli enjektör alabilirsiniz. Ya da kendi enjektörlerinizi tamir ettirerek kullanabilirsiniz.
Dizel enjektör ömrü ne kadardır?
Araç eğer benzinli ise 40.000 km’de, dizel ise de 25.000 km ila 30.000 km arasında enjektör temizliğinin yaptırılması gerekmektedir.
Enjektör pistona zarar verir mi?
Dizel otomobil sahiplerinin en büyük korkusu olan yakıt sistemi arızalarından biri de enjektörlerin arıza yapmasıdır. Enjektör arızası sonucunda enjektör yakıtı tutamaz ve pistonun tepesine verir. Pistonun tepesine yüksek basınç ile gelen yakıt pistonun delinmesine sebep olabilir.
Enjektör temizliği ne kadar tutar?
Enjektör Temizleyici Sıkça Sorulan Sorular
%8 indirimle Liqui Moly 5169 1 lt Dizel Partikül Filtre Temizleyici Enjektör Temizleyici 114 TL’ye, %45 indirimle Carpex 250 ml. Enjektör Temizleyici 29 TL’ye, %33 indirimle BORUP New Nano Teknolojisi, 250 ml Enjektör Temizleyici 19 TL’ye sahip olabilirsiniz.
Enjektör Fiyatları ne kadar?
- 444 250 ml Dizel Enjektör ve Pompa Temizleyici Yakıt Katkısı Ağırlık: 250 ml. pttavm.com. 39,84 TL. 47,93 TL.
- 444 300 ml Benzin Enjektör ve Sistem Temizleyici Benzin Katkısı pttavm.com. 51,85 TL. hepsiburada.com.
- 444 250 ml Enjektör Temizleyici ve Karbüratör Temizleyici Benzin Katkısı hepsiburada.com. 36,30 TL. pttavm.com.
Dizel araçta kaç tane enjektör var?
Genel itibari ile arabalarda enjektör adetleri motor büyüklüğüne göre farklıdır. Arabalarda 4 adet enjektör de olabilir 6, 8 adet enjektörler de farklı araba tiplerine göre, iş makineleri vb farklılık göstermektedir. Enjektör arızalarının önüne geçmek için yapılacak olan şey, düzenli olarak enjektör temizliği yapmak.
Enjektör aracın performansını etkiler mi?
Yakıt sistemini büyütüp performansı arttırmak yakıtı düşürmez aksine arttırır.
Enjektör temizliği ne işe yarar?
Enjektör temizleyiciler isminden de anlaşılacağı üzere benzinli ve dizel araçların enjektör sistemini kolayca ve etkili bir biçimde temizler. Bu etkili araç motoru bakım ürünü aynı zamanda karbüratör ve yakıt filtresinde meydana gelebilmesi söz konusu olan buzlanma problemini de engeller.
LPG enjektör çekişi etkiler mi?
Çünkü benzine göre LPG yakıtının yanma oranı %30 daha düşüktür. Bu nedenle ateşleme sisteminde bulunan parçalarda oluşacak en az yıpranma rolatinin bozulmasına ve aracın gazda teklemesine sebep olur. Gazda yaşanan bu problemler LPG enjektör arızasını beraberinde getirir.