Regülatör depoyla enjektörler arasındaki benzini belirli bir basınçta tutmaya yarayan bir parça. Bozulduğunda aradaki hortumda basınç düştüğü için özellikle motor soğukken enjektöre benzin gelene kadar araç çalışmada zorlanır. (bende öyle oldu) motor ılıkken çalışması uzamıyor.
Bu regülatör, yakıt rayına sağlam bir şekilde takılan metal bir mahfazadan yapılmıştır. Yakıt dağıtım borusundan çıkan yakıt akışını sınırlar, ardından kullanılmayan gazı yakıt dönüş hattına bırakır.
Benzin basıncı neden düşer?
Basınç normalden düşükse sebebi pompanın zayıf olması, yakıt hattında tıkanıklık, yakıt filtresi veya depoda pislik veya basınç regülatörü arızasından kaynaklanabilir. Ayrıca voltajın düşük olması normal basıncın oluşmasını etkileyebilir. Pompanın voltajı kontrol edilmelidir.
Araçta regülatör ne işe yarar?
Araçlarda kullanılan regülatörün görevi LPG’yi ısıtarak buharlaştırmaktır. Bu nedenle regülatör birçok kişi tarafından buharlaştırıcı adı ile de bilinmektedir. Tanktan gelen sıvı haldeki LPG, regülatör aracılığı ile motor suyunun sıcaklığı kullanılarak buharlaştırılır.
Yüksek basınç regülatörü ne işe yarar?
Dizel yüksek basınç regülatörü rail borusunda bulunan bir valftir. Rail borusundaki (hattındaki) yakıtın basıncının ayarlanmasını sağlar. Basınç düştüğünde valf ECU tarafından kapatılır ve basıncın yükselmesi sağlanır.
Benzin deposunun havası nasıl alınır?
Depoda oluşan bu vakum sorununu önleyebilmek için ise bazı çözümler mevcuttur. Öncelik olarak depo kapağı üzerindeki içeriye doğru açılan havalandırma valfi, vakum oluşup valf diyaframını içeri çekince açılır ve içeriye de hava girmesini sağlar. Sonuç olarak depoya hava girdiği zamanda vakum ortadan kalkar ve kapanır.
Benzin basıncı kaç olmalı?
Sürüş koşullarına bağlı olarak yakıt pompasının 30 ila 80 psi bir yakıt basıncı oluşturması gerekir. Enjeksiyonlu motorlar yakıt basıncına karşı oldukça duyarlı ve hassas bir yapıdadır. Motorun yakıt basıncı 1-2 psi bile azalsa motor çalışmayabilir ya da tekleyebilir.
Benzin valfi arızası nasıl anlaşılır?
Kanister Valfi Arıza Belirtileri Nelerdir?
- 1- Rölanti Düzensizliği.
- 2- Aracın Zor Çalışması
- 3- Motor Kontrol Uyarı Işığının Yanması
- 4- Motor Performans Sorunları
- 5- Emisyon Testi Sorunları
Benzinli araçta EGR valfi arızası nasıl anlaşılır?
EGR valfi arızasını nasıl anlaşılır:
- Sürüş esnasında araç motorunda meydana gelen beklenmedik bir sarsıntı veya motorun çalışmaması
- Aracınızın öncekilere nazaran daha çok yakıt tükettiğini düşünüyor olmanız.
- Araç ile seyir halindeyken aracın çekiç gücünün düşmesi ya da egzozdan siyah bir duman gelmesi.
Geri besleme valfi ne işe yarar?
EGR, elektropnömatik bir valftir. Motor bölmesinde bulunur ve egzoz gazı devridaimi işlemini kumanda etmek için kullanılır. EGR sistemi kullanılarak egzoz gazındaki azot oksitler azaltılır.
Arabanın gaz beyni bozulursa ne olur?
En az 4-5 yıl kullanılan LPG beyinlerinde bulunan diyafram ve contalarda aşınma ve sertleşme yaşanır. Bu durum özellikle motor ısınana kadar karbüratöre orantısız miktarda yakıt gitmesine sebep olarak rolantinin düşmesine hatta motorun stop etmesine yol açar.
LPG regülatörü ne zaman değişmeli?
LPG beyin ömrü hakkında yorum yapacak olursak yerli LPG beyinlerde max 5 yıl ithal LPG beyinlerinde ise 10 yıl gibi süre söyleyebiliriz.
LPG regülatörü hararet yaptırır mı?
LPG’li araba hararet yapıyor ise regülatör kaynaklı su eksiltme olmuş olabilir. Burada regülatör değişebilir, dirseklere müdahale edilebilir.
Basınç regülatörü ne işe yarar?
Regülatörün görevi; orta şebekeden gelen gaz basıncını,giriş basıncındaki dalgalanmalardan ve akış debisindeki değişkenliklerden bağımsız olarak, sabit bir çıkış basıncına düşürmektedir.
Basınç düşürücü regülatör ne işe yarar?
Basınç düşürücü regülatör daire içerisinde aynı andaki su kullanımına göre ayarlama yapar. Su kullanan kişiler, suyun azalıp çoğalması gibi durumlar ile karşı karşıya gelmez. Çamaşır ve bulaşık makinelerimiz su basıncına dayalı olarak, su alamama sorunu olmadığından arızalanması gibi bir durum da olmaz.
Apartman su basıncı kaç bar olmalı?
Normal şartlarda şebeke suyu basıncı, 3 bar ile 5 bar arasında olmalıdır.