Araba Lastiğinin Üretim Yılı Nasıl Anlaşılır?


Spread the love

Lastiklerin üretim yıllarına, lastiklerin üzerinde yer verilmiştir. Araçta kullanılan lastiğin yaşı, ‘’DOT’’ sembolünden sonraki ifadelerde anlaşılır. Son dört rakam lastiğin üretildiği hafta ve yılı ifade etmektedir.
Lastiklerin kronolojik yaşı lastiğin yanağında ‘DOT’ sembolünün ardından gelen karakterlere bakarak anlaşılabilir. Son dört rakam, lastiğin üretildiği yılı ve o yılın hangi haftasında üretildiğini gösterir. Bu dört rakamın ilk iki hanesi hangi haftada üretildiğini gösterir (Bunlar ’01’ ile ’53’ arasında değişir).

Oto lastik imal tarihi nerede yazar?

Lastik Üretim Tarihi Nerede Yazar? Lastik tarihini öğrenmek için yapmanız gereken lastiğin yan tarafında yani yanağında DOT ile başlayan koda bakmak. Bu kodun son 4 hanesi lastik tarihini göstermektedir. Üretim tarihi 4 rakamdan oluşur.

Lastik üretim yılı kaç olmalı?

Lastikler satın alınırken JATMA’nın tavsiye ettiği şekilde 10 yıl ömür ve uygun saklama koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir.

5 yıllık sıfır lastik alınır mı?

Lastiklerin kullanım ömrü doğru saklama koşullarında 10 yıldır. Bu bilgi ise Ankara Ticaret Odası olsun, ünlü lastik dergileri olsun her yerde açıklanmış net bilgidir. 5 yıllık bir lastiği alıp, 5 yıl daha rahatlıkla kullanabilirsiniz, dedi.

Eski lastik nasıl anlaşılır?

Cebinizden bir bozuk para çıkarın, 1 lira veya 50 kuruş. Lastiğinizdeki çukurlara diklemesine yerleştirin. 1 lira veya 50 kuruşun dışındaki altın renkli kaplama 3-4 milimetre civarındadır. Eğer ki paranın dışındaki bu altın halkayı görebiliyorsanız lastiğinizin değişim zamanı gelmiştir.

Oto lastik ömrü kaç km?

Ortalama araç lastik ömrü 100.000 km veya 5 yıldır.

Lastik Üretim tarihi nerede yazar Continental?

Lastiklerinizin yanak işaretlerini incelerken aşağıdaki noktalara dikkat edin: 2000 yılından önce üretilen lastiklerde dört yerine üç haneli bir sayı üretim tarihini gösterir. 1990’lı yollarda Continental, karakter dizesinin sonuna bir üçgen (◄) ekledi.

7 yıllık lastik kullanılır mı?

lastikler satın alınırken jatma’nın tavsiye ettiği şekilde 10 yıl ömür ve uygun saklama koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir.

4 yıllık lastik kullanılır mı?

Araç lastiklerinin kullanım ömrü montaj işleminden itibaren 4-6 yıl arasındadır. Elbette bu değerler, kullanım ile de doğrudan orantılıdır. Lastik diş derinliği gibi faktörler elverişli olduğu sürece lastiklerinizi 6 yıla kadar gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Lastik ömrü kaç yıl kaç km?

lastik ömrü 5 yıl – 50000 km’dir. aracı düzgün kullandıysan ve bozuk yola fazla girmediysen daha bi 10-15 bin km rahat gidersin ama diş derinliği azalmışsa yada şeritler belirsiz hale gelmişse daha önce değiştirmek gerekebilir.

Sıfır lastik kaç yıllık olmalı?

Görmek için tıklayınız. Lastikler satın alınırken JATMA’nın tavsiye ettiği şekilde 10 yıl ömür ve uygun saklama koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir.

5 yıllık kış lastiği kullanılır mı?

Kış lastiklerinde diş derinliğini 3 mm ye getirmeden değiştirmek en idealidir. Lastiklerinizin araca ilk montajından yani ilk kullanımından itibaren 5 yıl geçti ise gene artık değiştirilme zamanları gelmiş demektir. Lastik ömrü araca takıldıktan sonra 5 senedir.

Araç lastikleri kaç yılda bir değişmeli?

Araç lastikleri zorlu koşullara adapte olabilecek şekilde geliştirilir. Kullanım süresine, aracın ağırlığına ya da sürüş şekline göre lastik ömrü uzayıp kısalabilir. Ancak her ne olursa olsun lastikler, hiç kullanılmamış olsalar bile üretim tarihlerinden itibaren raf ömrü olan 10 sene sonunda değiştirilmelidir.

Lastik iyi olduğu nasıl anlaşılır?

İyi bir otomobil lastiği, hem yumuşak, hem de uzun kilometre yol yapabilecek kadar sert olması gerekmektedir. Yani bu iki değeri yakalaması, istenilen özellikler arasındadır. Fazla yumuşak lastiğin ve gereğinden fazla sert lastiğin sürtünme yani yol tutuş özelliği düşüktür.

Bozuk teker nasıl anlaşılır?

Uzun süre (birkaç ay) kullanmadığınız aracınızın direksiyon başına geçtiğinizde ilk birkaç kilometre boyunca direksiyonda geçici bir titreme hissi varsa lastiklerinizin tabanı bozulmuş olabilir.

Lastiğin orjinal olduğu nasıl anlaşılır?

Lastik yuvarlak olmasına rağmen zeminle temas eden kısmı düzdür. Bu sebeple lastiğin esnek bir yapıya sahip olması gerekir, esneklik direncini belirleyen materyal olan kauçuğun bu kısımda kaliteli olması beklenir. Kaliteli lastik arayışlarında marka seçimini itinayla yapmanızı öneriyoruz.

Recent Posts