Toyota Corolla Bobin Arızası Nasıl Anlaşilir?


Spread the love

Motorun rölantideyken sarsıntılı bir şekilde çalışması bobin arızasının belirtileri arasında yer alıyor. Bobinlerde meydana gelen bir problem bujilerin ihtiyaç duyulan akım miktarına ulaşamamasına neden oluyor. Özellikle kış aylarında arabayı çalıştırmakta güçlük yaşıyorsanız arıza meydana gelmiş olabilir.

Ateşleme bobini neden arıza yapar?

Bujilerde çatlak meydana gelmesi, Buji kablo bağlantısı noktalarının kısa devre yapması, Elektrik kaçırması veya elektrik kesintisi, Kullanım ömrünün bitmesi, kullanım süresi, yıpranması, zayıflaması nedeniyle ortaya çıkan bozulmalar nedenleri olarak sayılabilir.

Arızalı bobin nasıl anlaşılır?

Ateşleme bobini arıza yaptığında belirli yöntemler ışığında sorunu anlamak mümkündür. Eğer ki bobin bozulursa aracın motoru titreşimli bir şekilde çalışır, rölantide kendiliğinden stop eder, marşa basıldığı anda motor geç ve zor çalışır, aracın kesinlikle çekişi düşer ve dolayısıyla da çok fazla yakıt tüketmeye başlar.

Bobin ömrü kaç km?

Ateşleme bobinleri ortalama 30 bin km de bir değiştirilmelidir.

Ateşleme bobini tamir olur mu?

Bobini tamir etme şansı pek mümkün değildir. Aracınızın ateşleme bobini bozulduysa yenisi ile değiştirmeniz gerekecek.

Bobin neden bozulur?

Bunun başlıca nedenleri şöyledir: Hasarlanan buji veya buji telleri: Arızalı bir buji veya aşırı dirence sahip bir buji teli, bobinin çıkış geriliminin yükselmesine neden olur.

Ateşleme bobini arızalanırsa ne olur?

Araç hiç çalışmaz: Bobin komple arızalandığı için ateşleme oluşturamaz. Ateşleme olmayacağı için de araç çalışmayacaktır. Araç Tekler: Ateşleme bobininde oluşan çatlak genelde bu duruma sebep olur. Bazı durumlarda ise çok bobinli araçlarda bobinlerden biri arızalanırsa araç tekleme yapacaktır.

Bobin tekleme yapar mı?

Ateşleme bobini arıza belirtileri nelerdir? Ateşleme bobini bozulursa motor titreşimli çalışır, tekleme yapar rölantide kendiliğinden stop eder, marş yapıldığında motor geç-zor çalışır, arabanın çekişi düşer, yakıt sarfiyatı artar.

Bujinin biri çalışmazsa ne olur?

Bujiler eskirse, biri veya bir kaçı bozulursa araç tam performans çalışmayacaktır. İlk gözlemlenen kusurlardan biri motorun sarsıntılı çalışmasıdır. Bu sarsıntı hissedilir derecededir. Motorun tüm silindirleri tam çalışmadığı için yokuş çıkarken dahi zorlanılır.

Buji arızalı ise ne olur?

Marşa basıldığında araç geç çalışıyor veya çalışmıyorsa, Ani hızlanmalarda gaz yememe, tekleme ve patlama sorunları görülüyorsa, Araç performansındaki düşüş ve yakıt tüketimindeki artış hissedilir seviyelerdeyse, aracınızın bujisinde bir arıza meydana gelmiş olabilir.

Araç Bujilerinin ömrü ne kadardır?

Standart tip bujilerin 35.000 km ile 45.000 km arasında değişir. Platin bujiler 80.000 km ile 100.000 km arasında değişir. İridyum bujiler 80.000 km ile 100.000 km arasında değişir. Gümüş bujiler 10.000 km bir değiştirilmelidir.

Buji ömrü ne kadardır?

Arabalarda bulunan bujilerin ömrü ortalama 40 – 50 bin km’dir. Bu kilometreye yaklaştığında buji kontrolleri yapılmalı ve değişime ihtiyaç olduğu durumda buji değişimi yapılmalıdır. LPG’li ve benzinli araçlarda buji km ömrü aynıdır.

Ateşleme bobini performansı etkiler mi?

Motorun Güç Merkezi

Yüksek voltaj ile çalışma, ateşleme bobininin güvenilir şekilde yerine getirmesi gereken bir işlemdir. Ateşleme bobininin zayıf olması durumunda motorda yanlış ateşleme ve performans sorunları ortaya çıkar.

Ateşleme bobini değişimi nasıl yapılır?

Ateşleme bobini değişimi nasıl yapılır?

  1. Akünüzdeki negatif kutup başını sökün.
  2. Değiştirilmesi gereken ateşleme bobinini bulun.
  3. Ateşleme bobininden silindirlere kablolar gidiyorsa.
  4. Bobine giden her bir kabloyu çıkarın.
  5. Ateşleme kablolarını yana itin.

Ateşleme bobinin içinde ne var?

Ateşleme bobini içerisinde yer alan metal iletken kablolar sayesinde saniyeler içerisinde düşük voltajlı gerilim aniden yüksek gerilime dönüştürülmektedir. Akü ve buji, buji kabloları arasında tam koordineli olarak çalışan bobin, zarar görmesi halinde motorun çalışmasını engellemektedir.

Ateşleme bobini kaç amper çeker?

Klasik ateşleme sistemlerinde, platin ve endüksiyon bobini primer sargısı, akımın ısı etkisi ile ancak 5 amper akımı taşıyabilmektedir. Emniyetli olarak taşıyabilecekleri primer devre akımı maksimum 4 amper olarak sınırlandırılmıştır.

Recent Posts