Benzin Kesici Üzerindeki Musluk Hangi Yönde Olmalıdır? Karbüratörlü araçlarda bulunan benzin kesici lerin üzerinde ON OF harfleri yazan yani açık kapalı anlamına gelen iki yönlü musluk bulunur. Araç LPG’de çalışırken devamlı OF bölümünde olmalıdır.
Benzin kesici nasıl çalışır?
Kontak anahtarı açık olmadığında veya yakıt seçme anahtarı LPG pozisyonunda olduğu durumda, yay ile itilen valf benzin akışını keser. Yakıt seçme anahtarı benzin konumuna getirildiğinde bobinde elektromanyetik alan oluşur. Bu güç ile valfin açılması ve benzinin geçişi sağlanır.
Benzin kesici olmazsa ne olur?
Benzin kesicinin diğer adıyla benzin valfinin görevi araç lpg de çalışacağı zaman karbüratöre giden benzini kesmektir. Benzin valfi arızalı olduğunda araç gazdayken motora hem lpg hemde benzin girer ve araç düzensiz çalışır.
Araba tuple benzini ayni anda yakar mi?
Yeni sıralı sitemlerde benzin ve LPG nin ECU daki yazılımı ile aynı anda yanması sağlanabiliyor.
Gaz kesicisi bozuk olursa ne olur?
Bunlardan bahsedecek olursak; Araç çalışır durumdayken LPG sistemine hiç geçmeyebilir. Araç benzinde iken aynı anda gaz salınımı olacağı için düzensiz bir şekilde çalışma ve rölanti bozukluğu gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Araçta tekleme sorunları sık sık meydana gelebilir.
Benzin kesici role ne işe yarar?
Benzin Rolesinin Görevi nedir? Araç LPG ile çalışmaya başladığı anda 5 saniye içinde benzin pompa rolesi devreye girerek benzin pompasın boşa çalışmasını durdurur. Araç LPG de çalıştığı sürece her 30 dk bir 15 sn süreliğne devre dışı kalarak benzin enjektörlerinin soğumasına yardımcı olur.
LPG gaz kesici nasıl çalışır?
Gaz kesici (gaz valfi), tanktan regülatöre gelen gazın kontrolünü sağlar. Üzerinde 12 voltluk bir bobin bulunmaktadır. Yakıt seçici anahtardan aldığı sinyal sayesinde bu bobin ile kumandası sağlanır. Ayrıca gaz içerisindeki pislikleri süzmeye yarayan bir filtre ile donatılmıştır.
Benzin otomatiği ne ise yarar?
Karbüratörlü araçlarda depodaki benzini çekip karbüratöre gönderen parçaya mekanik benzin pompası veya benzin otomatiği denir. Bu pompa klasik otomobillerde, klasik motorlarda, karbüratörlü yakıt sistemine ve klasik ateşleme sistemine sahip araç tiplerinde kullanılmıştır.
Gaz benzin düğmesi arızası nasıl anlaşılır?
Belirtiler Nelerdir?
- Araç LPG düğmesi işlevini görmez.
- Benzin, LPG arasındaki değişimler kararsız olur. (
- LPG anahtarı arızasında gösterge ışıklarında arıza olabilir.
- LPG anahtarını gaz konumuna alındığında değişik ses çıkarabilir. ( Bu belli başlı markaların, LPG bakımı için belli bir km bakımı uyarısı da olabilir. )
Arabanın gaza geçtiği nasıl anlaşılır?
gaz tankındaki seviyeyi gösteren, brc marka lpg’ler için 4 yeşil ışık bir kırmızı ışıktan oluşan ledlerdir. tek kırmızı yanarken araç benzinde çalışıyor demektir, yeşile döndü mü lpg’ye geçmiştir demektir.
LPG’li araç neden benzini çok yakıyor?
-Programsal olarak ayarlarının ya çok kısık ya çok açık olmasından dolayı fazla yakar. -Bunun yanında regülatör arızalarından dolayı araç fazla yakar. -Ayrıca enjektör bozuk ise fazla yakmaya sebep olabilir. -Otogaz nedeniyle fazla yakmanın bir sebebi de araçta bulunan sızdırmalar ve kaçaklarıdır.
1 litre gaz ile kaç km gidilir?
-1 litre benzinle 14.7 km yol kat edilirken, – 1 litre otogaz-LPG ile 11.36 km yol kat edilmektedir.
Gaz kesici filtre değişmezse ne olur?
Bu durum seyir halinde olabileceği gibi özellikle tüketimin arttığı, motor devrinin yükseldiği zaman gözlenir. LPG kontrol ünitesi akış hızını arttırmasına rağmen, tıkalı filtreden akamayan yakıt neticesinde araç LPG ile çalışmayı durdurur. Bu durumda LPG filtresinin değiştirilmesi gerekir.
Gaz valfi neden bozulur?
Gaz valfi kolay buzulmaz. Zaman içerisinde ısınmadan sebep yanabilir. Sesli çaışma yapabilir. Kombi içerisinden su akıntısı gaz valfine gelirse arızalanabilir.
LPG’li araba neden gaz keser?
Benzin enjektörleri, LPG enjektörleri ve dizel mazot enjektörlerinde tıkanmalar ve arızalar oluşması, araca gerekli olan yakıtın, yanma odalarına yeterince ulaştırılamaması ve buna bağlı olarak arabanın boğulması ve gaz yememesine sebep olacaktır.