Gürcistan veya yurt dışından araba almak veya getirmek için 185 gün kuralı ile ilgili şunu bilmeniz gerekiyor. Yurt dışından 185 gün kaldıktan sonra 2 yıl Türkiye’de arabanızı getirip kullanabilirsiniz. Daha sonra tekrar yurt dışından 185 ikamet edip sonra tekrar 2 yıl bu aracı kullanabilirsiniz.
TC vatandaşı Gürcistan’dan araba alabilir mi?
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre eğer 185 gün yurtdışında ikame eden bir Türk vatandaşı iseniz yanınızda kendi aracınızı getirebiliyor ve 2 yıl süresince kullanabiliyorsunuz. Buna da geçici ithalat denmekte çünkü iki yıl sonunda o aracı yurt dışına çıkartmanız gerekiyor.
Gürcistandan araba alınabilir mi?
Yurtdışında (Türkiye dışında) yerleşik Türk ve yabancı uyruklu kişiler, yabancı plakalı (yurtdışında yerleşik gerçek veya tüzel kişi adına kayıtlı veya ait olan) araba getirebilir.
Türk vatandaşı Azerbaycandan araba alabilir mi?
Yurt dışından yabancı plakalı araçların ülkemize giresi için o ülkede bir yılın en az 185 gününü ikamet ediyor olması şartı aranır. Bunu resmi belgeler ile birlikte ilgili yerlere sunmanız istenecektir. Yurt dışından yabancı plakalı araçları Türkiye’ye yalnızca yurt dışında ikamet eden kişiler getirebilir.
Gürcü plakalı araç türkiyede ne kadar kalabilir?
Yurt dışında ikamet eden bir kişi pasaporta işlemek şartı ile istediği kadar yabancı plakalı araçları Türkiye’ye getirebilir. Bunun için de her araca maksimum 24 ay süre verilir.
Yabancı plakalı araç Türk plakasına nasıl çevrilir?
(aracın özelliklerinin bulunduğu belge) evraklarınız (ruhsat fatura sigorta vs) yeminli tercümandan türkçeye çevriliyor ve notere gidip noterlik masrafı ödendikten sonra yeni plakanız ve ruhsatınız çıkartılıyor.
Türk vatandaşı Gürcistan’da ne kadar kalabilir?
Söz konusu Protokol, iki ülke vatandaşlarının birbirilerinin ülkelerine kimlik kartıyla seyahatine imkan tanımakta ve her iki ülke vatandaşlarının her girişte 90 günü aşmayan süre için Gürcistan’a vizesiz olarak girme ve ülkesinde kalma imkanı sağlamaktadır.
Gürcistan vatandaşlığı nasıl alınır 2021?
Gürcistan vatandaşlığı başvurunuzu türkiyeden yapabilme şansınız yoktur. Başvurunuzu yapabilmek için gürcistana girmeniz gerekmektedir. Gürcistanda başvuru yapacağınız kurum ise Gürcistan Adalet Sarayıdır. Buraya sadece bireysel olarak başvuru yapabilmektesiniz.
Gürcistan’a nasıl gidilir 2021?
Çipli ehliyete geçmiş olmanız gerekmiyor. Ehliyet, ruhsat ve ve tüm yolcuların kimlikleri yeterli. (Yeni kanun ile birlikte 1 Eylül 2019 ve sonrasında yalnızca yeni çipli kimlikler ve pasaport ile geçiş mümkün olacak) Sadece sınırdan geçtikten sonra Gürcü trafik sigortası yaptırmanız bekleniyor.
TC vatandaşı yurt dışından araç alabilir mi?
Cevap: Çift uyruklu Türk vatandaşları ile Mavi Kart sahibi kişiler hariç olmak üzere, Türkiye’de geçici olarak oturma iznini haiz yurtdışından emekli yabancılar Türkiye’de trafiğe tescil edilmek üzere yabancı plakalı taşıtlarını getirebilirler.
Azerbaycanda arabalar ucuz mu?
Son derece uygun fiyatlarda olan bu arabalar insanlar için Azerbaycan da önemli bir yere sahiptirler. Azerbaycan Araba Fiyatları dünyanın bir çok yerindeki fiyatlara oranla çok daha ucuz ve insanlar için ulaşılabilirliktedirler.
Yurt dışından araba nasıl alınır?
Aracın getirtilebilmesi için öncelikle yabancı bir ülkeden faturalı olarak satın alma işlemi yapılmalı. Türkiye’ye getirilen araç, gümrüğe sokulmalı. Gümrükten araba almak için ÖTV ve KDV gibi ödemeler yapılmalı. ÖTV, aracın vergisiz fiyatı üzerinden hesaplanır.
MA plakalı aracı Türk vatandaşı alabilir mi?
Ma-mz plakalı araçların satışı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yasal olarak mümkün değildir.
Yabancı plakalı araçların Türkiye’de kalma süresi uzatıldı mı?
Bu çerçeve öncelikle, Türkiye’de bulunan kişisel kullanıma mahsus yabancı plakalı kara taşıtlarına ilişkin süreler, gümrük idaresine başvuru yapılmasına gerek olmaksızın 31.12.2020 tarihine kadar uzatılmıştır.
Yabancı plakalı araç kullanmanın cezası ne kadar?
Ülkede birçok kişi yabancı plakalı araç kullanmaktadır. Gerekli uyarılara ve zamana uyulmazsa yüklü miktar parayla karşılaşmak mümkündür. Usulsüzlük kanununa göre uygun olmayan davranışlar cezası 159 liradır.