Çin Otomobilleri Meksika’da Yükseliyor


Spread the love
  • Çin otomobil üreticileri, Meksika’da genişlemeye devam ediyor.
  • Meksika’da Çinli otomobil şirketlerinin varlığı.
  • ABD’nin baskısı ve Çinli firmaların üretim üssü oluşturma isteği.
  • Çin elektrikli araçları ucuz ancak piyasada düşük tercih.

Aşağıdaki makalede daha fazlasını okuyun:

Çin Otomobil Üreticileri, Meksika’da Genişlemeye Devam Ediyor

Meksika hükümeti, ABD’nin baskısı nedeniyle Çinli otomobil üreticilerine kırmızı halı sermek istemiyor. Otomotiv Haberleri’ne göre ülke, Çinli otomobil üreticilerine vergi teşvikleri veya arazi indirimleri sunmayacak. ABD hükümeti, Kuzey Amerika’ya tarife ödemeden girememeleri gerektiğini düşünüyor.

Meksika’da Çinli Otomobil Şirketlerinin Varlığı

Meksika, Çin otomobil şirketlerine yabancı değil, çünkü ülkede zaten satış yapan yaklaşık 20 şirket bulunuyor. En büyüklerinden biri olan BYD, onlarca bayi açarak satış operasyonlarını on yılın sonuna kadar büyük ölçüde genişletmeyi planladığını açıkladı. Başta Beyaz Saray olmak üzere ABD hükümet yetkilileri, Çin malı araçların ülkemize girişine izin verme konusunda uzun süredir ulusal güvenlik endişelerini dile getirdi, ancak Meksika hükümetinin onları diğer markalardan farklı bir şekilde mi ele aldığı belirsizdir.

ABD’nin Baskısı ve Çinli Firmaların Üretim Üssü Oluşturma İsteği

ABD yetkililerinden gelen baskı, Çinli şirketlerin pahalı tarifeleri atlatmak için Meksika’da bir üretim üssü oluşturma isteklerinden kaynaklanıyor olabilir. Ayrıca, Amerikan elektrikli araçlarını ucuz veya sübvansiyonlu Çin modellerine karşı koruma altına almak istiyorlar.

Çin Elektrikli Araçları Ucuz Ancak Piyasada Düşük Tercih

Güvenlik sorunları bir kenara bırakılırsa, Çinli elektrikli araçlar, Amerikan ve diğer markalara kıyasla genellikle daha ucuz olmalarıyla ön plana çıkıyor. Bu, Meksika’daki otomobil alıcıları için iyi bir şey. Bununla birlikte, Meksika’da bu araçlardan çok fazla satılmıyor. 2022 yılında elektrikli araçlar, Meksika otomobil pazarının sadece %0.5’ini oluşturuyor.

Recent Posts